Felicitaties voor 70-jaar getrouwd bruidspaar van Oorschot

14 aug , 9:07 nieuws
bos bloemen romantiek
Het echtpaar van Oorschot-Maas, vierde hun platina huwelijksjubileum. Burgemeester Mark Buijs bezocht hen hiervoor op dinsdagmiddag 13 augustus om hen namens het Roosendaalse gemeentebestuur te feliciteren met deze heugelijke en respectabele gebeurtenis.
De heer Cees van Oorschot (93) is geboren en getogen Roosendaler en groeide op aan de Bredasebaan. Zijn vader was molenaar en zijn moeder runde een café. Na de oorlog werd hij sigarenmaker bij de KaVeeWee sigarenfabriek (later de Hudson sigarenfabriek).
Mevrouw Nelly van Oorschot-Maas (93) werd geboren in Oud-Gastel en werd al snel hulp in de huishouding. Later werkte ze bij het KaVeeWee sigarenfabriek (later de Hudson sigarenfabriek) en daar leerde ze haar echtgenoot kennen.
Nadat trouwden zijn ze op de Kade in Roosendaal gaan wonen. Toen hun eerste zoon werd geboren, verhuisden ze naar de Jan Vermeerlaan. Daar werd hun tweede zoon geboren. Mevrouw van Oorschot was een werkende huisvrouw. Ze werkte als hulp in de huishouding, maar ze was wel altijd thuis voor de kinderen. In de jaren negentig zijn ze verhuisd naar de C.M. Hofbauerstraat waar ze tot vorig jaar fijn hebben gewoond. Sinds vorig jaar is het echtpaar woonachtig in Moerweide (centrum voor wonen en zorg).