Greenup: goed voor het milieu en voor KiKa

Foto: Photo credit: philip.bitnar / Foter / CC BY

Wethouder Saskia Schenk nam dinsdag op het Jan Tinbergen College (JTC) een zogeheten Greenup in gebruik. Leerlingen die de blikjes emballageautomaat gebruiken, sparen het milieu én sparen voor KiKa.

De Greenup verzamelt frisdrankflesjes, blikjes en drinkkartonnetjes van scholieren. Net als bij de statiegeldautomaat in de supermarkt komt er een bonnetje uit. Voor elk bonnetje van de Greenup schenkt het JTC een bedrag aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Terugdringen zwerfvuil

Vandaag was het Liefdadigheidsdag op het JTC. Op deze jaarlijks terugkerende dag zetten de leerlingen zich in voor het goede doel. Een perfecte dag dus om de Greenup in gebruik te nemen. De automaat draagt blijvend bij aan het terugdringen van zwerfvuil op en rond de school. Het koppelen van de bonnetjes aan een spaaractie voor KiKa, is een extra stimulans voor de scholieren.

Zwerfvuil is een van de speerpunten in het beleid van wethouder Saskia Schenk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het JTC juist háár heeft uitgenodigd om de Greenup in gebruik te nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen