Burgemeester verlengt gebiedsverbod raddraaier opnieuw met drie maanden

Foto: Lee Dyer / Flickr cc by-sa 2.0

In oktober vorig jaar kreeg een tiener uit Langdonk een gebiedsverbod opgelegd nadat hij buurtbewoners bedreigde. Omdat hij het verbod regelmatig aan zijn laars lapt, heeft burgemeester Niederer vandaag het gebiedsverbod met drie maanden verlengd.

Eind juli loopt de termijn af. Niederer kan volgens de wet het verbod dan nog eenmaal verlengen. Het is niet bekend wat er gebeurt als de jongen dan nog steeds voor overlast zorgt.

Bedreiging

De politie had de tiener al enkele keren aangepakt voor overlastgevend gedrag. Na bedreiging van buurtbewoners vorig jaar oktober was voor burgemeester Niederer de maat vol. Hij stelde een gebiedsverbod in voor Langdonk, inclusief de Lindenburg.

Verbod tweemaal verlengd

In januari verlengde de burgemeester de maatregel met drie maanden omdat de raddraaier het verbod bleef overtreden. Blijkbaar maakt het allemaal weinig indruk. Daarom is vandaag het gebiedsverbod opnieuw verlengd.

Burgemeester Niederer: “De jongeman is zeer hardleers en blijft hardnekkig vervallen in dezelfde fouten. De afgelopen maanden heeft hij de geldende gebiedsontzegging meerdere keren overtreden.” Volgens de gemeente vormt de jongen nog altijd een ernstige bedreiging voor een orde in de wijk.

“Dit gedrag sta ik niet toe. Daarom blijven we consequent optreden tegen deze overlastgever.”
– burgemeester Niederer

Wetgeving

Zowel de burgemeester als de officier van justitie hebben bij geweld extra bevoegdheden om in te grijpen. De wetgeving biedt de burgemeester de mogelijkheid om een gebiedsontzegging maximaal drie keer met drie maanden te verlengen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden