Nieuwe coalitie zet in op een duurzaam, sterk en aantrekkelijk Roosendaal

Foto: redactie

De fracties van de Roosendaalse Lijst, VVD, CDA en GroenLinks ondertekenden op vrijdag 20 april een bestuursakkoord. In het akkoord met de titel “Roosendaal: Duurzaam, Sterk, Aantrekkelijk” schetst de coalitie de contouren voor de bestuursperiode 2018-2022.

Formateur René Mol presenteerde het akkoord samen met Toine Theunis (Roosendaalse Lijst), Cees Lok (VVD), Robert Breedveld (CDA) en Klaar Koenraad (GroenLinks). De fracties presenteren een akkoord op hooflijnen en nodigen de raad, inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers uit om de komende vier jaar mee te denken en werken aan de uitwerking van het akkoord. De vier hoofonderwerpen van het akkoord zijn: duurzaam Roosendaal, sterk en gezond Roosendaal, aantrekkelijk Roosendaal en goed bestuur.

Groen en duurzaam

De coalitie wil een brede beweging maken naar een groener en duurzamer Roosendaal. Het actieplan Futureproof wordt verder uitgewerkt en energietransitie en klimaatadaptatie komen hoog op de agenda te staan.

Sterk en gezond

Zowel op sociaal als economisch vlak kiezen de partijen voor een sterk en gezond Roosendaal waar iedereen mee kan doen en jongeren een beter toekomstperspectief hebben. Gezond leven, goede zorg en ondersteuning voor iedereen krijgen in de komende vier jaar veel aandacht.

Aantrekkelijk

Roosendaal is en blijft een aantrekkelijke gemeente, de coalitie roept op om dit met trots uit te dragen. Met woningen voor alle doelgroepen, goede bereikbaarheid, versterking van de sociale veiligheid en goede voorzieningen in stad en dorpen blijft Roosendaal aantrekkelijk.

Bestuurscultuur

De partijen kiezen voor een duidelijke, open bestuursstijl én voor een respectvolle bestuurscultuur. Goede samenwerking met alle fracties in de raad, tussen college en raad en met de inwoners is de inzet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen