Start fase 6 van de Centrumring

Foto:

De werkzaamheden aan het tweede deel van de Burgemeester Prinsensingel zijn nog in volle gang. “We hebben door de weersomstandigheden wel enige vertraging opgelopen. Het ziet er echter naar uit dat we deze inlopen en over 2 á 3 weken klaar zijn met dit deel van de centrumring.”, zo laat de gemeente weten.

De nieuwe centrumring wordt (grotendeels) eenrichtingsverkeer met meer ruimte voor fietsers, voetgangers én groen. Het wordt een herkenbare, compacte ring rond het centrum: ‘de strik om onze binnenstad’. Begin mei starten we met fase 6 van de Centrumring – het deel van de Prinsensingel vanaf de Nieuwstraat tot de Nispensestraat. Dit werk voeren we uit in 4 fases, zo voorkomen we een langdurige afsluiting van de gehele rijbaan en beperken we daarmee de overlast. De aanleg van dit deel van de Centrumring duurt naar verwachting tot aan de bouwvakvakantie. Dit is wel afhankelijk van het weer en evenementen. Er worden tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingsroutes ingesteld voor de weggebruikers en bestemmingsverkeer.

Verkeersveiligheid

Op de gehele route van de nieuwe centrumring komt de oude dubbele rijbaan te vervallen en wordt eenrichtingverkeer ingesteld. Daarnaast wordt een lint van groenvoorzieningen langs de centrumring gecreëerd. Aan de ‘binnenzijde’, de kant van de binnenstad komt een vrij liggend fietspad te liggen. Dit komt de verkeersveiligheid van fietsers ten goede. Tijdens de werkzaamheden wordt ook de openbare straatverlichting aangepast en worden er mantelbuizen in de grond gelegd ter voorbereiding op Smart City en andere innovatieve ontwikkelingen.

Overlast

Om overlast zoveel mogelijk tegen te gaan, wordt het werk gefaseerd uitgevoerd. Dat duurt in tijd wel iets langer, maar op die manier wordt de binnenstad zo efficiënt en praktisch mogelijk bereikbaar gehouden. Er komen tijdelijke verkeersmaatregelen om de weggebruikers in goede banen te leiden en te verwijzen naar eventuele omleidingsroutes.

Prioriteit bij het hele project is dat de bewoners, ondernemers en de parkeergarages goed bereikbaar blijven. Naar verwachting is onze nieuwe centrumring eind 2018 helemaal klaar.

'

Reacties

article
54412
Start fase 6 van de Centrumring aanstaande
De werkzaamheden aan het tweede deel van de Burgemeester Prinsensingel zijn nog in volle gang.
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/gemeente/54412/start-fase-6-centrumring/
2018-04-20T11:48:38+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2017/01/11174532/traffic-sign-1443060_1280.jpg
gemeente