Gemeente Roosendaal lanceert eigen podcast

Foto: Klemtoon Media

De gemeente Roosendaal lanceerde afgelopen week de eerste episode van een eigen podcast-serie. De gemeente is hiermee één van de eerste gemeenten die audio-content inzet om de inwoners te bereiken.

De podcast gaat over het HUIS van Roosendaal en neemt je mee in de verbouwing van het huidige Stadskantoor naar het nieuwe HUIS van Roosendaal. De architect vertelt over het ontwerp en de aannemers leggen uit hoe alle materialen uit het huidige Stadskantoor worden hergebruikt. Tevens neemt de stadshistoricus je mee terug in de tijd terwijl de projectleider juist een blik op de toekomst werpt. Zo is het mogelijk om alvast door het nieuwe gebouw te ‘wandelen’.

De podcast is gemaakt door Paul en Kitty Joachems van Klemtoon Media. De geluidsdocumenten zijn op elk gewenst moment te beluisteren via de welbekende podcast apps. Het maken van de podcast was voor Paul en Kitty nog een flinke uitdaging door de corona-crisis. “Normaal gesproken gaan we naar de mensen toe. Maar, door het corona-virus moesten we creatief te werk gaan”, vertelt Paul. “Het was een feestje om te maken”, lacht Kitty.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen