Roosendaal gaat voor vitale en fitte inwoners

Foto: Gemeente Roosendaal

Ruim 30 organisaties tekenden het allereerste Roosendaalse FIT! akkoord. Namens de gemeente Roosendaal was het aan gezondheidswethouder Klaar Koenraad om het akkoord te tekenen. Het FIT! akkoord moet gaan bijdragen aan fitte Roosendalers.

Sporten, gezonde voeding en voldoende sociale contacten staat centraal in het akkoord. “Het gaat om veel meer dan alleen bewegen en sporten. Het gaat ook om gezond eten en drinken, en het stimuleren van voldoende sociale contacten. Als je in de krant leest dat uit een GGD-onderzoek blijkt dat één op de drie jongeren zich soms eenzaam voelt en één op de vijf zich psychisch ongezond voelt, dan komt dit FIT! akkoord op het juiste moment”, aldus Klaar Koenraad. Dat GGD-onderzoek is zelfs nog van voor de Corona-crisis. De verwachting is dat de aantallen inmiddels hoger liggen. En dan hebben we het alleen nog maar over jongeren.

Begin van een brede beweging

De organisaties die het FIT! akkoord ondertekenden, roepen gezamenlijk andere organisaties en inwoners op om mee te doen. Met als doel om Roosendaal fit te maken. Het ondertekenen van het FIT! akkoord is geen eindresultaat, maar juist het begin van een langer traject. Vanaf de ondertekening gaan de ruim 30 – en dat aantal groeit gestaag – deelnemende organisaties gezamenlijk werken aan een concrete FIT!-acties. En dat kan heel breed. Te denken valt aan een gezonde schoolkantine, sport- en beweegfaciliteiten in de openbare ruimte, voedingsadvies, wandel- en fietsapps, beweegcoaches in verzorgingstehuizen, ondersteuning bij
activiteiten voor mensen met een krappe beurs.

Nu het FIT! akkoord is ondertekend, worden alle acties verder uitgewerkt. Van vrijdag 18 september tot en met zondag 27 september is de eerste Roosendaalse FIT! WEEK. Een fitte samenleving staat dan centraal. Hoogtepunt wordt het FIT! FEEST op donderdag 24 september.
Na de zomer worden de diverse uitgewerkte acties voor die week én voor de periode erna gepresenteerd. Het is de bedoeling dat vanaf nu nog veel meer organisaties zich aansluiten bij Roosendaal FIT!.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen