Een voetbaltraining missen om voor een broertje met autisme te zorgen. Of een afspraak met vrienden afzeggen, omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn. Veel jonge mantelzorgers herkennen dit. Toch blijft hun inzet vaak onzichtbaar!
Voor jonge mantelzorgers zijn hun zorgen vaak zo vanzelfsprekend, dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. Deze kinderen en jongeren hebben thuis extra zorgtaken, maken zich zorgen of missen de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Veel meer dan de meeste mensen denken.
1 op de 4 jongeren is mantelzorger!
In Roosendaal draagt één op de vier kinderen en jongeren zorg voor een naaste met een ziekte, beperking, psychische aandoening of verslaving. Een zorgsituatie heeft vaak meer impact dan je denkt. Daarom vragen we van 1 tot en met 7 juni, tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, extra aandacht voor hun situatie. Dit doen we onder andere via posters die door de hele stad hangen. En via digitale bereikborden bij op- en afritten en drukbezochte wegen in Roosendaal. Heb jij onze uitingen al gezien?
Week van de Jonge Mantelzorger
Veel jonge mantelzorgers beseffen niet dat hun situatie bijzonder is en dat geldt ook voor de mensen om hen heen, zoals docenten, sportcoaches, vrienden, buren en familieleden. Tijdens de week van de Jonge Mantelzorger wordt hier landelijk extra aandacht aan gegeven, zodat er bewustwording ontstaat over wat jonge mantelzorgers meemaken en welke impact dit op hun leven heeft.
Maak het verschil!
Ook jij kunt het verschil maken voor jongeren die zorgen voor een naaste. Dit kan iets kleins zijn, zoals vragen hoe het met iemand gaat, of iets groters, zoals het bieden van een moment van ontspanning. Elk gebaar telt, meer dan je denkt!
Voor alle mantelzorgers in Roosendaal
Mantelzorg Roosendaal is er voor iedereen die zorgt voor een naaste in de gemeente Roosendaal. Ook jonge mantelzorgers kunnen voor advies, ondersteuning en een luisterend oor bij Mantelzorg Roosendaal terecht.
Kijk voor meer informatie op onze website www.mantelzorgroosendaal.
Je kunt ook bellen naar 0165 750 050 of langskomen bij een inloopspreekuur.