Met bakfietsen de wijken in ‘Voor ons Roosendaal’

11 okt , 18:56 nieuws
20241011 bakfiets 001
Voor ons Roosendaal
Het Nationaal Programma Roosendaal ‘Voor ons Roosendaal’ heeft vandaag drie elektrische bakfietsen overhandigd aan opbouwwerkers van WijZijn. Met deze bakfietsen gaan de jongeren- en opbouwwerkers, sociaal beheerders van Alwel en medewerkers van andere alliantiepartners de focuswijken van het nationaal programma in. De bakfietsen zijn krachtige hulpmiddelen om de zichtbaarheid en toegankelijkheid van bestaande ontmoetingspunten te vergroten.
Bakfiets als middel
Voor de fietsenwinkel Profibike, hebben burgemeester Mark Buijs, Tonny van de Ven (bestuurder Alwel) en Dennis Damink (programmadirecteur Nationaal Programma Roosendaal) drie bakfietsen overhandigd aan Carlo van der Aarsen en Edwin Spitters, beide opbouwwerkers van WijZijn. Deze fietsen zijn ontworpen als middel om het gesprek aan te gaan met bewoners in de focuswijken.
Reactie opbouwwerker Edwin Spitters, WijZijn
“De bakfietsen zijn zeer welkom! Buiten dat de bakfiets een handig vervoersmiddel is, kunnen we de bakfiets multifunctioneel inzetten. Zo kunnen onze wijkcoaches ze gebruiken voor hun opruimactiviteiten, voor streetcoaches een handige manier om sport -en spelmiddelen te vervoeren of om gewoon een bakje koffie te drinken. Natuurlijk zijn deze bakfietsen te gebruiken door al onze partners in de wijk.”
Reactie Tonny van de Ven, Alwel 
“De fietsen zijn symbolisch en staan voor het goede gesprek in de wijk, in de buurt en in de straat. Onze medewerkers zul je zeker voorbij zien komen op deze oranje bakfietsen”
Reactie Dennis Damink, programmadirecteur Nationaal Programma Roosendaal
“De medewerkers van onze alliantie die dagelijks contact hebben met inwoners, weten het beste wat zij nodig hebben om hun werk goed te doen. Als zij met de bakfiets meer inwoners kunnen bereiken, gaan we vanuit het nationaal programma Roosendaal dat mogelijk maken. Mooi dat we vandaag deze bakfietsen kunnen overhandigen”
Reactie burgemeester Mark Buijs 
“Onze inwoners opzoeken in de wijk doet wonderen. Dit heb ik zeer zeker gemerkt tijdens mijn campertour. Ik moedig alle partners van het Nationaal Programma Roosendaal ‘Voor ons Roosendaal” aan, om met deze bakfietsen eropuit te gaan en contact te maken.”
20241011 bakfiets 002
Voor ons Roosendaal