Morgen komen eerste vluchtelingen voor noodopvang naar Roosendaal

01 okt 2015, 23:11 nieuws
151001 metsj point de stok e1443732801913
Morgen komen eerste vluchtelingen naar Roosendaal. Dat heeft de burgemeester zojuist in de gemeenteraadsvergadering aangekondigd.
De vluchtelingen zullen worden opgevangen in sporthal Metsj Point bij De Stok. Het gaat om noodopvang voor 72 uur.
De keuze van de locatie lag min of meer voor de hand, omdat het sportcomplex ook gebruikt wordt voor bijvoorbeeld massale inentingen en opvang bij calamiteiten, zoals brand in een school.

Goede afspraken

Exploitant Peter Van Alphen runt Metsj Point pas enkele maanden. "Ik was niet op de hoogte van het feit dat de sporthal ook in geval van calamiteiten door de gemeente gebruikt kon worden. Daarom viel de vraag in eerste instantie wat rauw op m'n dak."
Maar volgens Van Alpen zijn er goede afspraken gemaakt over het verplaatsen van de sportactiviteiten uit de hal naar andere locaties. "Wat niet wegneemt dat het voor de sporters niet leuk is."

Eigen ingang

De hal die voor de noodopvang gebruikt zal worden, is normaal gesproken het domein van vooral badmintonners en zaalvoetballers. Andere faciliteiten van Metsj Point, zoals de tennisbanen, Basic Fit en het sportcafé blijven gewoon open.
De hal die de gemeente in samenwerking met het Rode Kruis inricht voor de vluchtelingen, heeft een eigen ingang.

Geen ver-van-mijn-bed-show meer

Van Alphen: "Je zag natuurlijk reportages voorbijkomen op televisie over vluchtelingen. Maar zelfs als het ging om vluchtelingen in Nederland, leek het een ver-van-mijn-bed show. Dat is het nu niet meer."
"Nu ik ermee ben geconfronteerd, ben ik blij dat we iets voor deze mensen kunnen betekenen. De noodopvang," benadrukt Van Alpen, "betekent het verschil voor deze mensen tussen in een tentje slapen of een fatsoenlijk dak boven hun hoofd hebben."