Stadskantoor blijft op locatie Stadserf 1

09 okt 2016, 15:07 nieuws
150414 stadskantoor e1429641903299
Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week besloten dat het stadskantoor gevestigd blijft op de huidige locatie. Echter is het wel de bedoeling dat het huidige pand een duurzame renovatie ondergaat.
Dit besluit is tegenstrijdig met het bericht van eind 2014, toen het college bekend maakte op zoek te gaan naar alternatieve huisvesting. Dit voornemen hield verband met het ruimte geven aan de ontwikkeling Kloosterstraat/Stadserf, zoals toegelicht in het rapport 'Roosendaal, Gezonde Stad'.

Ontwikkelvisie

Vervolgens hebben de gemeente en de provincie Noord-Brabant de handen ineen geslagen om een gezamenlijke visie over de ontwikkeling van het gebied te creëren. Het Mariadal, het Stadskantoor en de scholenlocatie aan de Kloosterstraat inclusief parkeerterrein vallen onder dit gebied. Als voorwaarde om het gebied samen te ontwikkelden, wilden provincie en gemeente over een haalbare businesscase kunnen beschikken. Dat laatste is niet gelukt. Provincie en gemeente gaan het gebied weliswaar niet meer samen ontwikkelen, maar blijven wel samenwerken. Bijvoorbeeld als het gaat om het vinden van een marktpartij die Mariadal wil ontwikkelen.

Digitalisering en flexibilisering

Het gemeentelijk dienstverleningsconcept blijft ongewijzigd, aldus woordvoerster Charlotte Vermeulen. Dit gaat uit van digitale dienstverlening waar mogelijk en die persoonlijk is waar wenselijk. De persoonlijke dienstverlening wordt zo dicht mogelijk bij inwoners georganiseerd.