Zomerplezier voor senioren met een oppashond van Stichting OOPOEH

14 aug , 10:48 nieuws
bk 20210614 oopoeh 0006
Ook deze (na)zomer kunnen 55-plussers genieten van gezellig gezelschap en actieve uitstapjes dankzij een unieke match met een oppashond van Stichting OOPOEH. In de warme zomermaanden, wanneer veel mensen op vakantie zijn, kunnen de dagen een stuk stiller zijn. Maar met een vrolijke viervoeter aan je zijde wordt elke (oppas)dag een feest!
Stichting OOPOEH brengt 55-plussers en oppashonden bij elkaar, wat zorgt voor een win-win-winsituatie. Voor de senioren biedt het gezelschap, beweging en nieuwe ontmoetingen, terwijl honden liefdevolle zorg en aandacht krijgen. Samen kunnen ze genieten van wandelingen in het park, terrasjes pakken en uitstapjes maken naar bijvoorbeeld het strand of bos. Bovendien is het baasje van de hond heel erg blij met een lieve oppas voor zijn/haar hond. In de afgelopen jaren heeft de stichting ruim 5000 senioren en honden laten genieten van elkaars gezelschap.
Oppashond biedt uitkomst
Veel senioren houden van honden maar willen er zelf niet (meer) aan beginnen: een oppashond biedt dan uitkomst! Dat beaamt ook Janine (68) uit Den Haag, die samen met haar man Hans al vier jaar gematcht is aan de liefste Golden Retriever, Gijs: "Het hebben van een oppashond heeft ons leven echt verrijkt. Het is niet alleen geweldig om het gezelschap van een lieve hond te hebben, maar het motiveert ons ook om naar buiten te gaan en te bewegen. Ook met baasje Marloes hebben we een superklik. We zijn goede vrienden geworden!”. Lees hier hun succesverhaal.
Extra gezelschap
In de zomermaanden, wanneer veel vrienden en familieleden op vakantie zijn, kan een oppashondje extra gezelschap bieden en een kwispelende stok achter de deur om erop uit te gaan. Het is de perfecte manier om de lange dagen te vullen met vrolijke balspelletjes en gezellige wandelingen. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat de aanwezigheid van huisdieren stress vermindert en het algemene welzijn bevordert.
Niet alleen zomerliefde
Stichting OOPOEH zorgt voor een zorgvuldige match tussen de 55-plussers en honden, rekening houdend met de wensen en mogelijkheden van beide partijen. Zo ontstaat er een duurzame en plezierige relatie, waarbij zowel mens als dier volop genieten. Ellen Groneman, directeur van Stichting OOPOEH benadrukt: “Het oppassen is zeker niet alleen voor de zomer bedoeld, we maken matches voor de langere termijn. Maar de zomer is een goede periode om een mooie match te vinden en samen met een lieve hond van de mooie lange dagen te genieten.” 
Op zoek naar een dierbare vriend
Bent u 55+ en op zoek naar de gezelligheid van een hond en een goede reden om naar buiten te gaan? Of kent u iemand die dat goed zou kunnen gebruiken? Meld u (kosteloos en vrijblijvend) aan bij Stichting OOPOEH en ontdek hoe een oppashondje uw zomer extra zonnig kan maken.
Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht op onze website www.oopoeh.nl of contact opnemen via telefoonnummer 020-785 3745. Team OOPOEH helpt u graag verder.