Sommigen maken van de halve marathon een sponsorloop

27 jun 2015, 14:49 sport
150627 alohadanny halve marathon e1435408848486
De organisatie van de Halve Marathon heeft er zin in. Met een recordaantal voorinschrijvingen en een aardige weersverwachting moet het morgen een feestje worden.
Al meer dan 2000 deelnemers hebben zich ingeschreven. Het is nog afwachten hoeveel mensen zich morgen aanmelden: het is dus niet gezegd dat er ook een recordaantal deelnemers morgen van start gaat. Maar die kans is wel aanwezig!

Het weer

Het wordt misschien wat aan de warme kant, maar het blijft droog en er staat weinig wind. De organisatie waarschuwt deelnemers voldoende te drinken.
Sommige mensen hopen op een nieuw persoonlijk record. Anderen lopen nog niet zo lang: de finish morgen staat voor hen symbool voor een overwinning op zichzelf. Al die afmattende trainingen en de spierpijn zijn dan toch érgens goed voor geweest.

KiKa

Er zijn ook mensen die de sportieve prestatie verbinden aan een inzameling voor het goede doel: zij maken er morgen een sponsorloop van. Eén van hen is Tanja de Bont. "John Sibens en ik lopen morgen als KiKa-team samen met een aantal gastlopers die elk minimaal vijftig euro hebben gedoneerd voor een startbewijs."
Ze grijnst: "Het zijn lopers van AlohaDanny en ze zullen dus in de voor AlohaDanny kenmerkende Hawaiian outfits rondlopen. Het bijpassende tropische zonnetje is al besteld." En dan serieus: "Wat wij gemeen hebben met KiKa: we willen positief in het leven staan. Of het nu om een hardloopwedstrijd gaat of om de strijd tegen kinderkanker."

Stoere Pepijn

kan op een aantal sympathisanten rekenen. Een loopgroep van Kinderdagverblijf Owiebowie laat zich sponsoren voor de stichting.
Daarnaast zijn er tal van individuele lopers die een goed doel hebben uitgekozen om hun sportieve prestatie aan op te dragen.

Foto's

Maak je morgen leuke foto's in de stad? Wij zetten uiterlijk maandag een fotoalbum online van het evenement. Dus heb je zin, stuur dan je foto's naar [email protected] .

Lees ook: