Dominique Greeve wint Grand Prix Roosendaal

Felicitaties van zus en nichtje
Felicitaties van zus en nichtje
Foto: privé-collectie

Afgelopen zondag won Dominique Greeve bij de internationale springwedstrijd op Paardensportcentrum Den Goubergh de Grand Prix Roosendaal.

Greeve reed met Skipio K een foutloos parcours over de zes 1,45 meter hoge hindernissen en was zo’n anderhalve seconde sneller dan de nummer twee.

Spannend tot de laatste ruiter

De Rucphense amazone doet vaak mee aan wedstrijden op Den Goubergh. “We wonen er vijf minuutjes vandaan. Het is een mooie accommodatie. Ik rijd er graag, dus als het even past in mijn programma, ben ik erbij.”

Zo’n springwedstrijd blijft altijd spannend tot de laatste seconde. “Al rijd je foutloos, dan zegt dat nog niets. Als een andere ruiter ook zonder strafpunten over de hindernissen heen komt, telt de beste tijd.”

Het spande er écht om, want de laatste deelnemer – Hikari Yoshizawa uit Japan – leek foutloos te rijden. “Bij de laatste horde ging er een balk af. Achteraf zou hij het ook qua tijd niet gewonnen hebben, maar dat zijn spannende momenten,” vertelt Greeve.

Eerste grote prijs met Skipio K

Greeve heeft al aardig wat prijzen gewonnen, maar het was de eerste keer dat ze in deze combinatie een grote prijs in de wacht sleepte. “Ik ben erg trots op Skipio en op wat we samen hebben bereikt. Dat geeft de overwinning van zondag extra glans.”

Enige Nederlandse finalist

Aan de wedstrijd deden 65 combinaties uit verschillende landen mee. In de eerste rit was Dominique Greeve de enige Nederlandse die een foutloos parcours aflegde.

In de zes man tellende barrage (de finale zeg maar) ging het tussen drie Japanners, een Fransman, een Belgische en natuurlijk Greeve. De Rucphense reed opnieuw foutloos en zette de snelste tijd neer.

De tweede plek was voor Annelies Vorsselmans uit België, de partner van Jeroen Dubbeldam. Zij reed ook foutloos maar was ruim andershalve seconde langzamer. Het brons ging naar de Franse Maximilien Lemercier.

Lees ook:

 

Dossier: Interviews
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen