Zaalvoetballers Bristol Team verwachten veel van komend seizoen

2e herenteam won de titel en is gepromoveerd
2e herenteam won de titel en is gepromoveerd
Foto: Bristol/Osaka

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Zowel het eerste herenteam van Bristol Team/Osaka als de dames van Bristol/VEAT gaan dit seizoen voor de titel.

Bristol Team is, zeker nu Heerle/EL en Theatro zijn opgeheven, dé zaalvoetbalploeg van Roosendaal. The Yellow Army, zoals ze ook wel genoemd worden, viert binnenkort zijn 40-jarig bestaan.

“Afgelopen seizoen was voor al onze teams erg succesvol,” zegt Hans Lauwen, oprichter van Bristol Team. “Komend seizoen willen we deze lijn doortrekken.”

Grote ambities

Het damesteam en het eerste herenteam hebben de lat erg hoog gelegd voor zichzelf. Ze gaan voor het kampioenschap in hun klasse.

Het tweede team is gepromoveerd na hun kampioenstitel afgelopen seizoen. Ze komen nu voor het eerst uit in de eerste klasse en willen laten zien dat ze in deze klasse thuishoren. Alleen zit het team momenteel zonder trainer.

Damesteam versterkt

Aan het einde van het vorig seizoen hebben drie speelsters van ZuidOost United Amsterdam en twee talenten van TPP Rotterdam zich aangesloten bij Bristol/VEAT. Het team is het aan zichzelf verplicht mee te strijden om het kampioenschap.

Overwinning op landskampioen

Met de vijf nieuwe speelsters is het team sterker dan ooit. Dat lieten ze al zien in de oefenwedstrijd in juni tegen landskampioen Os Lusinatos. De laatste krachtmeting tussen de twee teams eindigde in 11-2 voor Os Lusinatos.

Het team was niet compleet. Zo waren de vedettes Wahibi Didi en Francien Buurstee er niet bij. Ook enkele Amsterdamse nieuwkomers moesten de wedstrijd overslaan. Solange de Smit scoorde één keer, Lesly Heuser tweemaal, net als Corina Luijks die bovendien het winnende doelpunt maakte. De wedstrijd eindigde in 3-5.

Dames winnen van landskampioen Os Lusinatos
De dames van Bristol/VEAT winnen van landskampioen Os Lusinatos

Esther Lankhaar – voormalig aanvoerster van het eerste vrouwenteam van TPP Rotterdam – liet zien wat ze in huis heeft, net als de Rotterdamse keepster Lisanne Molenaar. De overwinning op de drievoudig landskampioen Os Lusinatos zorgt voor hooggespannen verwachingen.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen