Druk bezocht en spectaculair Avondconcours Wouw – fotoalbum

Afgelopen zaterdag gaat de boeken in als een van de meest geslaagde paardensportdagen die Wouw ooit heeft gekend.

De Paardensport Vereniging en Ponyclub Wouw Vooruit kunnen tevreden zijn. De wedstrijden overdag, de show ’s avonds: alles was even goed verzorgd.

Het publiek stond rijendik achter de dranghekken langs het Marktplein. Ze waren niet voor niets gekomen. Prachtige hogeschooldressuur, leuke wedstrijden en acrobatische onderdelen waarbij je je adem inhield.

Spring- en dressuurwedstrijden

Op de spring- en dressuurwedstrijden overdag waren honderden ruiters uit de hele regio afgekomen. Het terrein van de familie Dekkers aan de Westelaarsestraat in Wouwse Plantage was omgetoverd tot een prachtig wedstrijdterrein.

Het bezoekersaantal overdag lag rond de 1500. Iemand langs de kant vertelde: “Ik heb hier totaal geen verstand van, maar ik vind het geweldig. Ik heb daarnet een tijd bij het dressuur van de kleintjes staan kijken. Wát een beheersing en wat kunnen ze al veel met hun pony’s. Tuurlijk zie je hier en daar na afloop wat traantjes, dus blijkbaar is een proef dan niet zo goed gegaan. Maar echt, ik zie de fouten niet.”

“Ik kijk daarom liever naar het springen: dat snap ik tenminste. Ik durf alleen haast niet te kijken naar de laatste hindernis: rijdt iemand foutloos en dan gooit-íe er bij de laatste barricade een balk af. Dan ‘ahhhh’ ik mee met de rest van het publiek.”

Winnaars

In de ringen ging het er serieus aan toe. Voor de ruiters die volgende week uitkomen op de Brabantse Kampioenschappen was dit een laatste krachtmeting.

Bij het springen maakten Valerie van Nieuwenhuyzen met Ascatano Z en Robin van der Zanden met Wominko veel indruk. Bij het dressuur waren het Casper Meegdes met Djurre, Nienke Monden met Twister, Jantine Lazeroms met Apollo en Amy van Dijk met Django die in de hoogste klassen de prijzen in de wacht sleepten.

Afwisselend programma op de Markt

Rond vijf uur waren alle wedstrijden gereden, alle prijzen uitgereikt. Twee uur later stroomde de Markt van Wouw vol. Naar schatting was er zeker 2500 man publiek.

Er was voor elk wat wils. Sommigen genoten vooral van de aanspanningen en de koetsjes. Anderen kwamen voor het spektakel. Weer anderen vonden de wedstrijdjes tussendoor het leukst.

“Bij een soort estafette was het echt lachen,” vond een van de toeschouwers. “Eerst ging een ruiter de Markt over, over hindernissen van melkbussen en zo. Daarna moest de ruiter over het parcours met een kruiwagen met een kind erin. Tot slot het kind op de fiets langs allerlei obstakels naar de finish. En fanatiek dat ze waren!”

Ook de afterparty waarvoor de organisatie samenwerkte met eetcafé In Den Veehandel en Café Zalen Donkenhof was een succes. De tent op de Markt stond tot in de vroege uurtjes bomvol.

  • Open het fotoalbum door op de foto bovenaan op het rode pijltje te klikken.

Tevreden

Michelle Mak coördineerde overdag de springwedstrijden. Ook zat ze in de organisatie van het avondprogramma. Mak: “Het is geweldig dat je dit met een relatief klein budget neer kunt zetten.”

“Ook al ben je met twee verenigingen, het is financieel niet makkelijk om een mooi evenement neer te zetten. Wat goed werkte, was het laten sponsoren van de hindernissen bij het springen. Dat zorgde voor een uitbundig parcours.”

Nagenieten

De organisatie is blij met alle enthousiaste reacties. “Ja, we zijn zelf ook content,” vertelt Mak. “Alles is goed verlopen. De toekomst? In principe wordt het Avondconcours om het jaar gehouden. Maar of we het volgende keer weer zo groot en groots kunnen brengen, is nog afwachten. Binnenkort evalueren we.”

“Afijn, nu eerst nagenieten. Oh nee”, lacht Mak, “eerst het wedstrijdterrein helemaal opgeruimd zien te krijgen en dan met de voeten omhoog.”

Lees ook:

Dossier: Interviews , Fotoalbums
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen