Avondconcours Wouw: de paarden staan te trappelen

Foto: Ponyvereniging Wouw Vooruit

Morgen vindt het 14e Avondconcours Wouw plaats. De hele dag zijn er dressuur- en springwedstrijden en ’s avonds is er een spectaculaire show op de Markt in Wouw.

Tirza Brouwer, voorzitter van Ponyclub Wouw Vooruit, heeft er zin in. “Je belt me op een passend moment”, zegt ze donderdagavond. “Ik ben net op het wedstrijdterrein in de Westelaarsestraat voor de laatste checks. Er staan twee springringen opgesteld en meerdere dressuurringen, en alles ziet er prima uit.”

Dagprogramma

De Paardensport Vereniging en Ponyclub Wouw Vooruit verzorgden in 2013 de Brabantse Kampioenschappen. Dit jaar werken de twee verenigingen opnieuw samen voor de organisatie van het Avondconcours.

De naam dekt de lading niet helemaal. ’s Morgens om 8.00 uur begint de eerste wedstrijd. Brouwer: “Klopt, dus vanaf zeven uur staat de koffie klaar. In de loop van de dag wordt de catering uitgebreid met een frietkraam en dergelijke. Dus je hoeft niet met een lege maag langs de kant te staan.”

Brouwer denkt dat het concours een leuke gelegenheid is voor mensen om kennis te maken met de pony- en paardensport. “Je ziet van alles voorbijkomen: van snoezige kinderen op kleine pony’s tot fanatieke ruiters die het concours gebruiken om de laatste puntjes op de i te zetten voor de Brabantse Kampioenschappen.”

Dochter Ginger is een combinatie van snoezig en fanatiek. “Haha, hier spreekt een trotse moeder. Mijn dochter van negen rijdt dressuur. Categorie snoezig zou je zeggen, maar ze mag volgende week mee naar de Kampioenschappen. Dus ook voor haar een generale repetitie.”

  • De wedstrijden gaan non-stop door tot 17.00 uur.
  • Waar? Het terrein van de familie Dekkers, Westelaarsestraat, Wouwse Plantage.

Avondprogramma

Vanaf 19.00 uur is het publiek welkom op de Markt in Wouw voor een spectaculaire show. Brouwer: “Het is een unieke gebeurtenis: paarden zien springen over hindernissen van melkbussen terwijl je de zon ziet wegzakken achter de Lambertuskerk.”

Er zijn optredens van ponyruiters, hogeschooldressuur op muziek, een act uit de musical Warhorse, puissancespringen en kegeltjes rijden voor aanspanningen. Speciaal vanuit Frankrijk is Damad overgekomen die een show gaat neerzetten waar je normaal gesproken voor naar de Efteling moet (Raveleijn).

Omdat je dit alles nu gratis en voor niets kunt bekijken, pakweg om de hoek, is gekozen voor de slogan ‘Het Avondconcours komt naar u toe deze zomer.’

Muziek ontbreekt natuurlijk ook niet. En na de paardenshow is er nog een afterparty met dj Walter van Loon.

Lees ook:

 

Dossier: Fotoalbums
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen