Raad van State: drugshostel niet in strijd met bestemmingsplan

Foto: AlleeWonen

In december 2012 gaf de gemeente AlleeWonen toestemming om een woonvoorziening voor verslaafden te bouwen op de hoek van de Wouwseweg en de Freijterslaan.

Bewonersvereniging Oud West ziet de komst van dit drugshostel niet zitten en heeft bezwaar aangetekend. Eerst bij de gemeente, daarna bij de rechtbank. De vereniging stelt dat de komst van deze woonvoorziening in strijd is met het bestemmingsplan. De bezwaren werden steeds van tafel geveegd.

Raad van State

Uiteindelijk is de vereniging naar de Raad van State gestapt. Eergisteren heeft de Raad, de hoogste rechtbank in Nederland, geoordeeld dat het bezwaar van de bewonersvereniging niet gegrond is.

Hoe concreet zijn de plannen?

Het is nog maar de vraag of het drugshostel er ooit komt. De woonvoorziening moet een regiofunctie krijgen. Het Rijk betaalt niet mee aan de voorziening. Daarom moeten de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht de jaarlijkse kosten van 1,3 miljoen euro zelf betalen.

In 2014 maakte wethouder Hugo Polderman bekend dat hij om die reden wil afzien van de bouw. Op dit moment lijkt alleen Bergen op Zoom zich nog in te willen zetten voor de komst van het drugshostel.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen