PvdA wil meer graffiti

Foto: gemeente Roosendaal

‘Graffitikunst geeft kleur aan opgeknapte Kadetunnel’ meldde de gemeente maandag trots. De PvdA vindt dat het niet bij dit ene tunneltje moet blijven.

We hebben het over het tunneltje onder De Schuiven. In de graffiti zijn allerlei elementen opgenomen die simpelweg horen bij het Kadegebied. Denk aan de Draai van de Kaai, de kermis, de Vliet en de Paterskerk.

Opening

Maandag openden de wethouders Schenk en Theunis de tunnel door de Roosendaalse roos af te maken onder toeziend oog van Remco van den Beemd. Hij gaf de tunnelwanden samen met Robbe Baartmans, Elmar Janse en Corné Moelker een totale make-over.

150804 Kadetunnel Roosendaal - foto gemeente (4)

Experiment

Het Vlietgebied is een gebied in ontwikkeling. Er liggen concrete plannen voor onder andere 450 nieuwe woningen en een jachthaventje. Het rauwe kadegebied biedt ruimte voor spannende initiatieven en experimenten, vindt de gemeente. Wethouder Toine Theunis: “Graffitikunst maakt het gebied kleurrijk en aantrekkelijk. Dat is precies wat we willen.”

The Loods

In The Loods, een oude fabriekshal van Wubben Olie aan de Oostelijke Havendijk, staat de wieg van de legale graffitikunst in Roosendaal. Hoewel de gemeente er graag mee pronkt, is het te danken aan de vasthoudendheid van Remco van den Beemd dat Roosendaalse graffitikunstenaars nu ‘een legale spot’ hebben zoals ze dat noemen.

PvdA wil meer

PvdA fractie-voorzitter Michael Yap stak zijn bewondering voor de Kadetunnel op twitter niet onder stoelen of banken. Nu gaat hij nog een stapje verder. Gisteren heeft hij namens de PvdA een schriftelijke vraag bij wethouder Saskia Schenk neergelegd.

Yap vraagt of de wethouder bijvoorbeeld ook de fietstunnel in de Tolberg en de Kroeventunnel op deze manier wil laten verfraaien door Roosendaalse kunstenaars en ‘de tunnels zo te voorzien van een Roosendaalse identiteit’.

Inkoppertje?

Misschien is de vraag een kwestie van gemakkelijk scoren, want wethouder Saskia Schenk zei maandag letterlijk: “De staat van de Kadetunnel was veel mensen een doorn in het oog. Daarom hebben we deze tunnel als eerste aangepakt. Een mooi begin van onze aanpak van de toegangen tot de stad.”

Ligt daarin niet besloten dat de gemeente allang verder denkt dan de Kadetunnel?

Lees ook:

150804 Kadetunnel Roosendaal - foto gemeente (3)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen