Roosendaalse Lijst wil snel duidelijkheid over drugshostel

Eric de Regt
Eric de Regt
Foto: privécollectie

De Raad van State vindt het drugshostel niet in strijd met het bestemmingsplan. Toch is het nog maar de vraag of het er ooit komt. Fractievoorzitter van de Roosendaalse Lijst Eric de Regt stuurde ons deze reactie.

Zwaard van Damocles

“Al jaren hangt de vestiging van een drugshostel als een soort zwaard van Damocles boven de Roosendaalse wijk Westrand en haar bewoners. Vanaf het moment dat toenmalig PvdA-wethouder Jongmans namens het College van B&W de locatiekeuze bekend maakte, kwam de wijk in opstand.”

“Er werd ingesproken bij raadsvergaderingen, er werden acties op touw gezet en er werden diverse bezwaren gemaakt door onder andere omwonenden en Liebau. De politiek reageerde verdeeld. Alle bezwaren en tegenacties zijn tot op heden zonder succes gebleven en toch komt het hostel niet van de grond.”

Financieel probleem

“Er is namelijk ook nog een financieel probleem: vanuit het Ministerie is niet voldoende geld beschikbaar om deze voorziening – die ook een regiofunctie moet vervullen – op te zetten en draaiende te houden. Daarnaast bestaat nu ook enige twijfel of opvang in een dergelijke voorziening wel de juiste medische aanpak is.”

“Wethouder Polderman heeft eerder aangegeven dat de voorziening er op deze locatie wellicht niet komt, maar een keihard NEE is nog steeds niet uitgesproken.”

Besluitvorming te traag

“Ik ben van mening dat er voor deze groep (chronisch drugsverslaafden) hulp moet zijn. Daarom hebben wij destijds als Roosendaalse Lijst – met de wetenschap van toen – ook ingestemd met de komst van een dergelijke voorziening. Maar dit besluitvormingstraject duurt al veel te lang.”

“Deze knagende onzekerheid kun je vooral onze inwoners uit de Westrand niet aandoen. Al jarenlang worstelen ze hiermee, met alle negatieve gevolgen van dien.”

Westrand heeft recht op duidelijkheid

“Het wordt tijd dat het Roosendaalse College, hoewel er ook regiobelangen spelen, op zeer korte termijn volledige duidelijkheid geeft en definitief knopen doorhakt. Krachtige, heldere besluitvorming: daar heeft de Westrand onderhand wel recht op.”

Eric de Regt
Fractievoorzitter Roosendaalse Lijst

150808 Drugshostel - google.maps

Lees ook:

Dossier: Interviews
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen