Bewoners Molenstraat zijn overlast in hun straat spuugzat

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Een aantal bewoners van de Molenstraat is de overlast in hun straat spuugzat. Dat blijkt uit een brief die ze naar de gemeente gestuurd hebben.

Het is een lange lijst met problemen die de leefbaarheid in de straat sterk verstoren en gevaarlijke situaties veroorzaken.

Poolse supermarkten

De twee Poolse supermarkten Swojska Chata en ODRA zijn de bewoners een doorn in het oog. Voor de vrachtwagens die de winkels bevoorraden, is in de Molenstraat eigenlijk geen plek. Dit veroorzaakt gevaarlijke situaties en opstoppingen.

Zeker zoveel overlast komt van de klanten van de twee winkels. Die parkeren hun auto’s kriskras op de stoep met de autoradio keihard aan, blokkeren uitritten en brandgangen of laten hun wagen gewoon op de weg staan.

150813 Poolse supermarkt Molenstraat (1)

De bezoekers zorgen bovendien voor een enorme vervuiling van de buurt, bezatten zich op straat en plassen tegen gevels en in de goot. Als je er iets van zegt, laten ze hun broek zakken. De supermarkten zijn elke dag tot tien uur ’s avonds open.

Over de snackbars Isis en Molenaar luiden de klachten zo’n beetje hetzelfde.

Illegale zaken

De Molenstraat met zijn steegjes is ‘een ideale plek’ om ongezien illegale zaken te ondernemen en rotzooi achter laten. Dat gebeurt dan ook volop.

Roosendaalse Lijst

Sjef van Dorst en Eric de Regt van de Roosendaalse Lijst willen weten of de gemeente op de hoogte is van de situatie en al in gesprek is met de winkeliers.

Mogelijk kunnen zij er namelijk weinig aan doen dat de vrachtwagens die de supermarkten bevoorraden, op straat moeten parkeren. In dat geval vindt de partij het een taak van de gemeente om voor een veiligere situatie te zorgen.

Op het punt van de overlast door de klanten vragen de gemeenteraadsleden hoe en wanneer het college hiertegen actie onderneemt.

Van sjiek naar verpauperd

Ooit was de Molenstraat dé winkelstraat van Roosendaal. Een sjieke straat met een aantal van de mooiste panden van Roosendaal.

Met het sluiten van de coffeeshops keerde de hoop terug dat de straat iets van z’n allure terug zou krijgen, maar met name het stuk tussen de Burgemeester Prinsensingel en de Bloemenmarkt lijkt snel te verpauperen.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen