Burgemeester Niederer sluit drugspand Paulijnenveld voor drie jaar

Foto: Google Maps

Burgemeester Niederer heeft besloten een woning aan Paulijnenveld in Roosendaal voor drie jaar te sluiten nadat er twee keer, vlak na elkaar, hennep werd gevonden.

Eerder dit jaar trof het hennepteam van de politie in de woning in Kalsdonk een hennepdrogerij aan. In totaal lag er ruim veertien kilo natte en droge henneptoppen. De eigenaar en de huurder van het pand kregen een waarschuwing. Pas geleden ontdekte de politie opnieuw hennep in het pand.

Opiumwet

Beide keren is er sprake van overtreding van de Opiumwet. De sluiting van het pand door de burgemeester geldt voor een periode van drie jaar: de woning mag tot augustus 2018 niet gebruikt en/of verhuurd worden.

Burgemeester Niederer stelt: “Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Roosendaal en de politie gaan dit tegen. De wet biedt de mogelijkheid tot sluiting. Na de eerste overtreding en de officiële waarschuwing rest mij geen andere mogelijkheid dan over te gaan tot deze stap.”

“We hanteren in Roosendaal een krachtig en duidelijk beleid. Als iemand na een waarschuwing toch weer in dezelfde fout vervalt, dan wordt er een ondubbelzinnig signaal afgegeven dat we dit niet tolereren.”

We hanteren in Roosendaal een krachtig en duidelijk beleid.

Weet aan wie je een huis verhuurt

De eigenaar had na de eerste waarschuwing de huurders beter uit de woning kunnen zetten. Nu kan hij het pand drie jaar lang niet verhuren.

Wil je (een deel van) een woning verhuren, wees je bewust van de risico’s. Zoals je ziet, is ook de verhuurder strafbaar. Hier vind je nuttige informatie en tips om henneptelers buiten de deur te houden.

Lees ook:

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen