Het zit de jarige Moreno Hofland niet mee

Moreno Hofland in 2013 voor Belkin
Moreno Hofland in 2013 voor Belkin
Foto: DancingOnThePedals.net / Flickr cc by-nd-2.0

Vandaag wordt het Roosendaalse wielertalent 24 jaar. Na een goede start van het seizoen en een prima Giro d’Italia zit het hem de laatste weken niet mee.

Vorig jaar moest Moreno Hofland op zijn verjaardag de Spaanse Vuelta ziek verlaten. Dit jaar is hij er niet bij in Spanje.

Valpartijen

De laatste tijd had Hofland flink pech: vorige week zondag smakte hij in Hamburg tegen het asfalt tijdens de Vattenfall Cyclassics. Daarmee was de kans op een mooie klassering bekeken. André Greipel pakte de titel.

Gisteren begon de Roosendaalse renner aan de GP Plouay, al had hij door de val in Duitsland nog wel last van zijn rug. Na 150 kilomter was er een massale valpartij waarbij ook Hofland betrokken was. Noodgedwongen moest hij afstappen. Even later zat hij bij de dokter om zijn vingers te laten hechten.

Eneco Tour

Hofland zal er stevig van balen. Vooral omdat hij in Hamburg en Plouay ‘een en ander had willen rechtzetten’ na de teleurstellend verlopen Eneco Tour: in geen van de ritten door Nederland en België kwam hij er echt aan te pas.

In de Draai van de Kaai eindigde Hofland voor eigen publiek vierde.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen