Zwarte Tulp voor Tim van Rijthoven

De 18-jarige Tim van Rijthoven uit Roosendaal is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Maandag reikte oud-tennisser Sjeng Schalken de bijbehorende Zwarte Tulp uit. Omdat de speler er zelf niet bij kon zijn, nam zijn moeder de prijs in ontvangst.

Van Rijthoven imponeert

Van Rijthoven maakte dit jaar de overstap van de junioren naar de senioren. Door een elleboogblessure lag hij er negen maanden uit, maar toch werd hij gekozen in het Nederlandse Daviscupteam. Hij begon als reserve, maar stond uiteindelijk gewoon op de baan tegen de Zwitser Henri Laakhoven.

Hij verloor zijn eerste ‘grote wedstrijd’ maar maakte indruk met een mooie tiebreak in de eerste set. Van zenuwen is bij de tennisser zelden iets te merkten. “Vooraf wel natuurlijk, maar in het spel is mentaal sterk zijn het belangrijkste. Maakt niet uit tegen wie je speelt of hoe belangrijk de partij is. Gewoon gaan staan en spelen.”

Een maand later won Van Rijthoven zijn eerste proftoernooi. In Antalya versloeg hij in de finale lijstaanvoerder Ramkumar Ramanathan. In november schreef de Roosendaler het futuretoernooi van Heraklion op zijn naam. Kortom, Van Rijthoven is niet meer van het internationale podium af te slaan.

‘Hij heeft gewoon veel wapens’

Paul Haarhuis die bij de uitreiking van de Zwarte Tulp aanwezig was, zei over Van Rijthoven: “Hij kan vanuit alle hoeken en standen winnen. Hij heeft gewoon veel wapens. Dat is zijn grote kracht.”

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden