Mooie avond maar geen records in Avondkerstloop Nispen

Foto: Sportdorp Nispen

Gisteren werd in Nispen de vierde editie van de Avondkerstloop gehouden in een Heerlijcke sfeer. Bram Som slaagde er niet in het parcoursrecord op de 10 kilometer te verbeteren.

Naast het neerzetten van een mooie tijd gaat het ook uitdrukkelijk om die sfeer, de 1.250 kaarsjes langs de route en de start vanuit de Maria Hemelvaartkerk.

Hoofdstad van Brabant

Nispen is er klaar voor
Nispen is er klaar voor

Voor even lijkt Nispen – winnaar van de Dorpen Derby – de hoofdstad van Noord-Brabant. Maar laten we niet denken dat Nispen alleen een cultuurdorp is: de Avondkerstloop is een snel groeiende regionale trekpleister.

Het unieke van de Avondkerstloop is het vertrekpunt vanuit de kerk. Door de met vuurpotten en kaarsen verlichte straten van het dorp loopt een 2,5 kilometer lang parcours.

Tijden en winnaars

Er waren ruim 400 deelnemers die dit jaar voor het eerst met een digitale tijdswaarneming liepen. Mickel Suijkerbuijk won de 5 kilometer bij de heren. Lotte Bakx kwam als eerste vrouw over de finish.

Topatleet Bram Som deed op de 10 kilometer een gooi naar het parcoursrecord (33.08), gelopen door Bart Spruijt in 2014. Met een prima tijd van 33.21 won de 35-jarige Som met overmacht de 10 kilometer, maar Spruijt behoudt zijn parcoursrecord. Bij de dames was Ingrid van Baal (Thor) het snelste.

Bekijk hier de start van de 5 kilometer in een filmpje (0:49) van Charl Goossens.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen