Handhaving in de topklasse

Bristol/Osaka heeft het dan toch geflikt. In de laatste twee wedstrijden werden de nodige punten behaald om handhaving in de topklasse veilig te stellen. Toch bleef het in de laatste speelronde zeer spannend.

Drie ploegen streden nog om de nacompetitie te ontlopen. Troy en Hommel 2  moesten tegen elkaar uitmaken wie deze plek ging invullen. Bristol/Osaka “moest” winnen van DZS in Dordrecht. Het zou de avond van Anwar Tarfit worden. De spits wist heel het seizoen het doel weinig te vinden, maar deze wedstrijd kwam hij hem in totaal 7 keer positief tegen.

Acht minuten voor tijd was de stand 4-4, terwijl ondertussen de uitslag van Troy-Hommel binnen was gekomen(5-4). Zelfs aan een gelijkspel hadden de Roosendalers nu niet genoeg. Winst was dus echt noodzakelijk! Het goede spel van een week eerder werd ook in deze wedstrijd doorgetrokken. Achterin zat het weer goed op slot, en zorgde de teruggekeerde  Jeroen de Vlaming voor de nodige rust. Voorin zorgde Anwar Tarfit dat Bristol nog een jaar verzekerd is van landelijke topklasse zaalvoetbal. Hij wist het net nog drie keer te vinden. Een 5-7 overwinning kon worden meegenomen naar Roosendaal. Door deze uitslag laat Bristol/Osaka op de valreep vier ploegen achter zich.