A Selectie turnsters op Regionale Toestelfinale

Foto: Jasmina, Cato en Chayenne

Afgelopen zondag was de Regionale Toestelfinale dat in Sportcentrum De Scharen te Breda plaats vond. In de weken ervoor konden de turnsters zich hiervoor plaatsen en per toestel kwamen de beste 8 tegen elkaar uit. Met maar liefst 36 medailles gingen de turnsters huiswaarts en kunnen trainsters Karin Raven, Mariska van Keulen en Nicole Casteleijn trots zijn op hun “kroost.”

17 turnsters van de A-selectie kwamen deze dag uit in officieel 63 toestelfinales. Helaas drie turnsters die geblesseerd zijn geraakt en dus niets of niet alle finales mee konden doen. Maar liefst 10 turnsters mogen zich Regiokampioene noemen op 1 of meerdere onderdelen. 18 gouden medailles werden binnen gesleept, 10x zilver en 8x brons.

Een uitschieter van vier keer goud was er op deze dag niet. Joany van Bodegraven wist er drie te bemachtigen en is dus de “match winnaar“ van vandaag. Zij turnde een super rekoefening, zette mooie sprongen en een keurige vloeroefening neer. Haar clubgenootje Loïs Schoonen, die in hetzelfde hoge niveau uitkomt (pupil I N1) turnde vandaag naar drie keer zilver, ook op sprong, rek en vloer. Er waren er nog meer met drie medailles. Jasmina Vaarnold pakte twee keer goud op sprong en vloer. Daarnaast pakte zij het zilver op balk waar zij erg haar best gedaan heeft om haar opsprong niet gelijk afsprong te laten zijn! Esmee Kools pakte het goud op brug en vloer. Zij pakte ook eindelijk eens een medaille op haar vreselijkste toestel balk, dit tot blijdschap van trainster Karin, wat haar favoriete toestel is om training te geven. Ook Chayenne Kromoredjo wist deze keer twee keer goud te behalen, op sprong en vloer. Op brug pakte zij het zilver. Daar liet ze het goud aan Cato Graswinckel die hier super blij mee was en vele doelen had vandaag. Op het toestel vloer voor het eerst schroef voorover geturnd, op brug voor veilig gegaan om dat goud mee te kunnen nemen. Cato wist ook op sprong de beste te zijn vandaag, naast Chayenne. Beiden dezelfde scores met toch verschillende sprongen. Vera Koele pakte vier medailles. Goud op sprong, zilver op brug en brons op balk en vloer. Volle bak eremetaal voor haar dus. Elin Antens is de jongste telg die goud meenam vandaag. Dit op de toestellen sprong en balk. Super gedaan hoor. Zij pakte ook nog het zilver op rek. De laatste die twee keer goud mee wist te nemen was junior Manouk Haast, op balk en vloer. Op haar favoriete toestel brug ging het jammerlijk mis, maar toch nog het brons gehaald. Angélica pakte drie medailles in drie verschillende kleuren. Goud op vloer, zilver op balk en brons op sprong. Joëlla Vermeulen pakte op 0,15 pnt. net naast een medaille op vloer. Op brug behaalde zij het brons. Dewi Govaers turnde naar brons op vloer. Bente van der Slik deed ditzelfde op rek. Rebekka Hoek pakte het goud op de brug bij de senioren. Alyssa van Hauwaert en Lonneke de Bot behaalden helaas geen medaille. Veel rust of tijd voor nieuwe dingen is er de komende tijd niet. Volgende week staat de halve finale op het programma voor onze N2 turnsters. Er zal weer hard gewerkt worden in de turnhal op sportpark Vierhoeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen