Bristol Team/ Osaka verliest van Oranje

Woensdag 28 maart speelde Bristol/Osaka ter ere van het 40-jarig bestaan van de club een jubileumwedstrijd tegen het nationaal zaalvoetbalteam. De verwachtingen werden bevestigd; het nationaal team zou winnen.

De tactiek van bondscoach Max Tjaden werd direct tot uiting gebracht in het veld. Meteen bij aftrap werd er hoog druk gezet door Oranje. De thuisploeg kwam nauwelijks onder deze druk uit en moest zich richten op het tegenhouden. Dat de voorsprong niet lang zou uitblijven werd wel duidelijk. Het was dan ook geen verrassing dat de openingstreffer aan de kant van Oranje kon worden genoteerd. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg toch Bristol/Osaka wat kansen. Echter één op één bij de keeper waren de spelers niet efficiënt genoeg. Het spel golfde halverwege de eerste helft op en neer en na de 0-2 van Oranje kwam Anas El Gamali voor de Roosendalers in een scoringsrijke positie, waardoor de rust met 1-2 werd ingegaan.

In de kleedkamer werden de jongens erop geattendeerd zeker in het begin van de tweede sterk geconcentreerd te beginnen om meer tegengoals te voorkomen. Echter, binnen drie minuten lag de bal voor de derde keer achter Remy Vos. Nadat kort hierna de vierde treffer van Oranje op het bord kwam, veranderde Bristol/Osaka van tactiek. In plaats van het van achteruit verdediging werd er nu druk gezet naar voren. Het gevaar voor het doel van de thuisploeg werd iets minder groot. Kleine kansen waren er nog wel, maar de goalie van het nationaal team was niet te kloppen. Omdat de ruimtes groter werden achterin werd er meer risico`s genomen. Dit resulteerde in nog één goal voor het thuisteam (Amaar Nuur) en twee goals voor de gasten; 2-6 was de einduitslag.

De ruim 90 toeschouwers zagen dat Bristol/Osaka zich knap staande wist te houden tegen dit Oranje. Een knappe prestatie van het team dat voor 70% bestond uit nieuwe spelers.