Ondernemersvereniging Vijfhuizenberg in beweging voor Stichting Paul!

Foto: Sportservice Noord-Brabant

Ondernemersvereniging Vijfhuizenberg heeft de samenwerking gevonden met Sportservice Noord-Brabant (SSNB)  om de Vijfhuizenberg ook op sportief gebied op de kaart te zetten. 5 juni 2017 is de eerste editie van de Vijfhuizenbergloop.

Roosendaal sportgemeente:
Hardlopen is een sportactiviteit die veel leeft onder de bevolking van Roosendaal. Bij meerdere mensen die in het bedrijfsleven actief zijn, is het idee ontstaan om het bewegen te stimuleren. Sportservice Noord-Brabant heeft als een van haar doelen om bedrijfssport in de regio te stimuleren. Jerome de Clercq van SSNB geeft aan dat er met bedrijfssport beweging in het normale leven van de werknemers wordt geïmplementeerd. Dit wordt regelmatig al gestimuleerd door de werkgever. Er wordt meestal gekozen voor het toevoegen van beweegmomenten aan een normale werkdag, maar er kan ook gekozen worden voor een event rondom de werkplek. Zodoende worden werknemers wat bewuster gemaakt van het nut van beweging. Tonny de Groen, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vijfhuizenberg en fervent hardloper, geeft aan dat hij zich hierin goed kan vinden: “De Ondernemersvereniging Vijfhuizenberg en SSNB zijn samen de uitdaging aangegaan. Deze uitdaging is geworden: De Vijfhuizenbergloop.”

Ondernemersvereniging vijfhuizenberg:
Voor de locatie van de loop is bewust gekozen voor ons bedrijventerrein, aldus Vincent Veldhuis, secretaris van de Ondernemersvereniging Vijfhuizenberg: “Naast het gegeven dat wij het bewegen binnen de bedrijven willen bevorderen, is dit voor ons ook een uitgelezen kans om ons bedrijventerrein, dat overigens naast de Vijfhuizenberg ook de Bergrand omvat, en onze Ondernemersvereniging op de kaart zetten.“

De Ondernemersvereniging Vijfhuizenberg is op 30 april 2014 opgericht door en voor de ondernemers die zijn gevestigd op de Vijfhuizenberg en Bergrand. Door middel van de Ondernemersvereniging wordt het onderling contact tussen de ondernemers op het bedrijventerrein bevorderd, kan er indien nodig gezamenlijk naar buiten toe getreden worden en is er ook een aanspreekpunt voor – bijvoorbeeld – de gemeente Roosendaal.

Stichting Paul:
Om de loop niet geheel vrijblijvend te laten verlopen, heeft de organisatie de keuze gemaakt om te lopen voor een goed doel. Daarin heeft de organisatie gekozen voor Stichting Paul. Een lokaal goed doel. Stichting Paul is een Roosendaals initiatief, dat zich ten doel heeft gesteld om alle kinderen in de gemeente Roosendaal te kunnen laten sporten. Er is gebleken dat in steeds meer gezinnen de ouders de contributie van de sportvereniging niet meer kunnen betalen en/of zij kunnen de kosten van de aanschaf van sportkleding en materiaal niet langer dragen. Sport is juist zo belangrijk voor kinderen om samen met leeftijdgenootjes op een gezonde manier plezier te hebben. Sport draagt bij aan de bevordering van de gezondheid en de prestaties op school. Indien dit door omstandigheden niet (geheel) mogelijk is, probeert Stichting Paul hierin financieel te ondersteunen. Stichting Paul zamelt geld in om deze kinderen tot 18 jaar de kans te bieden een sport te (blijven) beoefenen.

Inschrijving geopend:
De inschrijving voor de Vijfhuizenbergloop is inmiddels geopend. Wij merken dat er enthousiast op dit initiatief wordt gereageerd, aldus Jerome de Clercq. Er zijn 4 verschillende onderdelen waar men zich voor kan inschrijven. De kidsloop over een afstand van 2 km, de recreantenloop van 6km, de recreantenloop van 10 km of de bedrijvenloop van 10km. Met de bedrijvenloop kunnen deelnemers zich namens een bedrijf inschrijven en de snelste tijd op de 10km van een bedrijf telt. Schrijf je dus nu snel in via vijfhuizenbergloop en steun Stichting Paul!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen