Voetbalvrouwen van Bristol ontsnappen tegen nummer laatst

Woensdag speelde de vrouwen van Bristol tegen de nummer laatst van de ranglijst. Dat je een tegenstander nooit moet onderschatten op basis van de positie werd wel duidelijk.

Een week eerder ging de nummer vier van de ranglijst onderuit tegen Pernis 2. Tegen de nummer drie moest gewonnen worden om plek drie over te nemen. De thuisploeg had andere middelen om de drie punten in Rotterdam te houden.

Werd Victoria thuis nog flink opzij gezet met 14-1 in Schiedam pakte het anders uit. De thuisploeg zakte helemaal in en die muur kon niet worden gebroken. Sterker nog de thuisploeg kwam met deze tactiek nog op voorsprong. Gelukkig kon er vlak voor rust de gelijkmaker worden genoteerd, maar in de tweede bijna hetzelfde spelbeeld. Met een individuele actie van onze spits werd de 1-2 opgeschreven. Nog geen minuut later verkeek Britney Nouws zich op een schot dat bovenin de kruising belande. Opnieuw werd de muur opgebouwd en de bal wilde er maar niet in. Tot zes minuten voor tijd de bevrijdende 2-3 binnen werd geschoten. Nadat Bristol nu zich liet inzakken kwam er ruimte in het veld. De Roosendalers profiteerde hiervan en wisten billen knijpend de 2-4 overwinning.

Volgende week maandag reizen de dames opnieuw naar de Magriethal. Dan staat opnieuw Victoria op het programma in de kwartfinale van de KNVB beker west 2.