Met opgeven hoofd het veld af

Woensdag 14 maart kwam de aanstaande kampioen van de landelijke hoofdklasse naar Roosendaal. Koploper Den Haag kwam op oorlog sterkte naar Brabant, en was als den dood zo bang voor een nederlaag. De tribune was goed gevuld met o.a. teamspelers van veldvereniging DSE. Zij wilden hun ploeggenoten wel eens aan het werk zien.

Met een goede tactiek hadden de Roosendaalse meiden de controle over de wedstrijd, en wisten via de counters gevaarlijk te worden. Dat Den Haag binnen een minuut op voorsprong kwam zorgde niet voor onrust bij de thuisploeg. Bristol bleef het spel domineren en loerde op de kansen. Achterin stond de organisatie goed. Den Haag met al hun topspeelster binnen de ploeg konden moeilijk het gaatje vinden.

Tot ver in de tweede helft kwam de thuisploeg op een 3-2 voorsprong. Het breekpunt kwam toen ijzersterke verdediger Ashley de Bie geblesseerd uitviel. Ashley speelde een zeer sterke wedstrijd en zette haar verdediging telkens goed weg. Toen zij drie minuten voor tijd uitviel was deze organisatie volledig weg. Den Haag profiteerde van deze wanorde en wist geflatteerd het duel te winnen met 3-5 te winnen.

Met opgeven hoofd konden de dames van Bristol het speelveld verlaten. Het deed zeker niet onder van een team met al hun topspelers.

De dames hebben nu nog als doel om de vierde plek vast te houden. Verder is het ultieme doel om de bekerfinale te halen. Alle kans dat Den Haag dan opnieuw de tegenstander is. Maar om dat doel te bereiken zal er afgerekend moeten worden met Barendrecht op 28 maart a.s. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur in de Roos

• Ook zaalvoetballen op topniveau, en je zelf beter ontwikkelen? Binnenkort zijn er weer selectietrainingen.