Wie wint het open NK ijskarten?

Foto: IceKart Rucphen

IceKart Rucphen organiseert in samenwerking met de autosportfederatie KNAF de eerste officiele editie van het open NK ijskarten. Sinds dit weekend kunnen de coureurs met een minimale lengte van 1.40 meter zich aanmelden voor de kwalificaties.

Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen, extra geinteresseerden kunnen zich nog aanmelden. De eerste kwalificaties races worden gereden op 15 en 19 januari en 5 en 16 februari. De 75 snelste rijders kwalificeren zich voor de finale dag op  zondag 29 maart. Tijdens spectaculaire ‘cut-offs’ bereiken de snelste rijders het erepodium. Slechts één van hen mag zich de officiele kampioen NK IJskarten noemen.

Bij IJskarten draait het om behendigheid in combinatie met snelheid. Hierdoor onderscheidt ijskarten zich van normaal karten en is het activiteit die voor jong en oud geschikt is. De electrische karts zijn voorzien van banden met spikes, want de race vindt plaats op een spiegelgladde ijsvloer van IceKart Ruphen. Het Open NK ijskarten is een laagdrempelig evenement waarvoor iedereen zich kan kwalificeren, gezelligheid en fanatisme staat hierbij centraal.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden