Borden voor Roosendaal als doorkomstgemeente Vuelta

Foto: Peter van Trijen

In 2020 komt een van de drie grootste wielerrondes van de wereld naar Brabant.  Het peloton doorkruist op 15 en 16 augustus 2020 maar liefst 18 Brabantse gemeenten.

Naast de officiële ritten worden in alle gemeenten ook evenementen rondom deze Ronde van Spanje georganiseerd, waardoor heel Brabant betrokken wordt bij dit bijzondere evenement. Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (met sport in portefeuille) overhandigde in Etten-Leur, Baarle-Nassau en Dongen speciale komborden aan elf wethouders van west-Brabantse gemeenten.

De borden worden onder de naamborden aan de gemeentegrens bevestigd bij alle Brabantse gemeenten waar het peloton doorheen komt. Ze maken duidelijk dat dit een doorkomstgemeente van La Vuelta Holanda is. Martijn van Gruijthuijsen: “De Vuelta past precies in ons sportbeleid. We gebruiken sport om Brabant sterker te maken, op sportgebied maar ook als het gaat om leefbaarheid, vrijetijdseconomie en heel veel andere aspecten. De Vuelta levert daar natuurlijk een geweldige bijdrage aan.”

Op 15 augustus is ’s-Hertogenbosch de startplaats van de tweede etappe, die door Brabant naar Utrecht voert. Op 16 augustus start en eindigt de derde etappe van de grote wielerronde in Breda.  Dit is dus een volledig Brabantse etappe, die het peloton door heel west-Brabant voert.  Om dat goed zichtbaar te maken, hebben deze gemeenten nu een speciaal bord op de plek waar de wielerhelden de gemeente binnenkomen.

Ideeën

Heb je een leuk idee of activiteit in het kader van de Vuelta? Zet het dan op papier, inclusief een kostenraming en N.A.W. gegevens, en mail deze minimaal 6 weken voorafgaand aan de uitvoering naar: [email protected] Meer informatie lees je op http://bit.ly/2Iplbbf

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden