Bristol vr 1 heeft alles in eigen hand

Er breken spannende tijden aan voor beiden damesteams van Bristol vr. Het tweede is zo goed als kampioen en het eerste team blijft nog steeds de ranglijst aanvoeren in de hoofdklasse.

De prijs voor promotie naar de ere divisie gaat tussen de Roosendaalse formatie en die van Mazzelstars uit Zoetemeer. Woensdag moest het team het opnieuw opnemen tegen HBSS. Het bleek wederom een lastige tegenstander. Het team kwam met een iets andere bezetting binnen de lijnen in sporthal de Roos. De bezoekers kwamen diep in de eerste helft op een voorsprong, en dat was ff schrikken. De deuren gingen onmiddellijk op slot en er was nauwelijks een doorkomen aan. Het tempo was veel te laag waardoor het gaatje nauwelijks gevonden kon worden. Toch was het Corina Luijks die de keepsters wist te passeren. Lang was het niet genieten want HBSS nam het heft in handen en kwam wederom op voorsprong. Vlak voor tijd was het weer topschutter Luijks die de trekker overhaalde en de ruststand op 2-2 bepaalde. In de tweede helft werd er wat feller gestart en was het initiatief voor Bristol. Geschrokken van de goede tegenstand moest het van een ander vaatje tappen. Met nog acht minuten op de klok werd vanuit de counter de overwinning binnen gehaald. Dankzij goede reddingen van onder andere Jade Massing kon Corina Luijk en Rivke de Draaier 2x de drie punten in eigen huis houden.

De komende drie wedstrijden zal waarschijnlijk de competitie beslist worden. Den Haag uit volgende week en dan 11 maart de absolute kraker tegen Mazzelstars thuis.