Ook ZLM tour etappe Roosendaal-Roosendaal live te zien op TV

Foto: Martijn Gommeren

De ZLM Tour, de grootste Nederlandse etappekoers voor profwielrenners, wordt dit jaar dagelijks uitgezonden door RTL7 en Videoland.

De wedstrijd, die plaatsvindt van 5 tot en met 9 juni, is elke dag twee uur lang live te volgen via deze zenders. Zaterdag 8 juni is de etappe Roosendaal-Roosendaal.

Hiermee zet de ZLM Tour een volgende stap in haar ontwikkeling en bereikt een groter publiek dan ooit tevoren.

De rittenwedstrijd begint op 5 juni met een individuele tijdrit van 13 kilometer in het Zeeuwse Westkapelle (gemeente Veere). Inmiddels zijn de eerste deelnemende teams bekendgemaakt. WorldTour-teams zoals Visma-Lease a Bike, dsm-firmenich PostNL, Alpecin-Deceuninck, Astana en Intermarché-Wanty hebben zich al ingeschreven. De laatste twee edities van de ZLM Tour in 2022 en 2023 werden gewonnen door de topsprinter Olav Kooij van Visma-Lease a Bike.

‘De gesprekken met RTL7 en Videoland verliepen direct positief’, zegt wedstrijdorganisator Rens Kamphuis van Libéma Profcycling. ‘Het feit dat zij de etappes van de ZLM Tour dagelijks gaan uitzenden, sluit perfect aan bij onze ambities om de wedstrijd de komende jaren verder te laten groeien. Op deze manier bereiken we bovendien nog meer wielerfans, wat het interessanter maakt voor sponsoren en andere partners om zich aan te sluiten bij de ZLM Tour. Tegelijkertijd is het een mooi compliment voor onze huidige trouwe partners en sponsors, die al jarenlang meebouwen aan deze koers.’

Lees verder: Aankomst en finish 4e etappe ZLM Tour in Roosendaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen