Ronde van Nispen: een uitje voor de gehele familie!

Foto: Pexels

Zondag 7 juli wordt de 48e editie van de Ronde van Nispen verreden. De wielerronde van Nispen ook dit jaar weer een uitje voor de hele familie. Zo kan iedereen vanaf 2 jaar in zijn/haar eigen leeftijdscategorie deelnemen.

Neem je niet zelf deel, neem dan plaats op een van de terrassen van de lokale horeca, volg de koers en proost op de winnaars.

Voor de kinderen van 2 t/m 15 jaar zijn er dikke banden races per leeftijdscategorie. Kinderen kunnen op die manier kennis maken met het fietsen in wedstrijdverband. Na hun wedstrijd kunnen alle kinderen (t/m 15 jaar), ook kinderen die niet hebben deelgenomen aan de dikke banden races gratis gebruik maken van een mobiele pumptrack. Deze wordt geplaatst op het parkeerterrein voor dorpshuis Nisipa (Bergsebaan 8). De pumptrack is ook te betreden met stepjes en skateboards. Vanwege de veiligheid is het gebruik van een valhelm wel verplicht. Heb je geen helm, dan is die ter plaatse te leen.

Net als vorig jaar is het Nispens Kampioenschap dit jaar opengesteld voor renners uit de gemeente Roosendaal. Zo kan iedereen vanaf 16 jaar zonder vaste licentie (je mag max. 4 wedstijden gereden hebben) de strijd aangaan met zijn plaatsgenoten. Voor de (oud-) inwoners van Nispen wordt een apart klassement opgesteld. Zij zullen strijden voor de titel “Kampioen van Nispen”. Waar dit jaar naast de Ad-Bastiaanse trofee wederom een kampioenstrui voor de winnaar klaarligt.

Voor de dames is de wedstrijd opengesteld voor iedereen vanaf 16 jaar, onafhankelijk van je woonplaats. Echter geldt ook hier dat je geen vaste licentie mag bezitten (je mag max. 4 wedstijden gereden hebben). Ook voor de dameswedstrijd ligt de titel kampioen van Nispen met bijbehorende kampioenstrui in het verschiet voor de beste (oud-) inwoonster van Nispen.

Naast deze lokale helden, staan er ook diverse KNWU-wedstrijden op het programma. Kortom: het belooft weer een spektakel voor jong en oud te worden in Nispen. Kom gezellig naar Nispen om mee te rijden of om de renners aan te moedigen. Op het Kerkplein wordt dit jaar wederom een LED-scherm geplaatst waarop de wedstrijd live te volgen is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen