Dynamo doet goede zaken

22 jun 2015, 14:11 sport
150623 gijs franken op brug dynamo e1434969499250
De 9-jarige turner Gijs Franken werd gisteren Nederlands kampioen vloer. De week ervoor had Manouk Haast (12) al de allround titel behaald. Dynamo is trots op haar pupillen.
Dit weekend stond Gijs in Ahoy ineens tussen zijn helden. Nog wat kleiner van stuk, maar toch een concurrent om rekening mee te houden.



Gijs Franken (9) kampioen vloer

Zaterdag behaalde Gijs in de allround finale met zijn oefeningen op ringen, sprong, vloer en brug een vierde plaats in het eindklassement.
Zondag waren de toestelfinales. Ook hiervoor had Gijs zich geplaatst. Hij deed zijn geweldige prestatie van de dag ervoor nog eens dunnetjes over en wist op brug en ringen de zilveren medaille in de wacht te slepen. Als klap op de vuurpijl behaalde hij op vloer de gouden medaille.



Manouk Haast (12) kampioen allround

Het weekend ervoor namen vier Dynamo-turnsters deel aan hún NK. Gertrudisleerling Manouk Haast die binnenkort dertien wordt, ging voor goud in de allround finale. Met twee prima sprongen was de strijd om de titel begonnen. Op brug turnde Manouk een dijk van een oefening. Ook op balk hield ze het hoofd koel en sloot ze haar oefening af met een strakke, hoge arabier met dubbel schroef. Met een mooie vloeroefening turnde Manouk zich naar de titel.
De dag erna, op zondag, waren de toestelfinales. Hier wist Vera Koele een tweede plaats te behalen op vloer. Manouk mocht op vier toestellen uitkomen. Op brug was ze wederom de beste en op balk pakte ze het zilver.

Lees ook: