Esmee Kools pakt zilver op kwartfinale NK

14 mrt 2016, 13:50 sport
zilver voor esmee kools
In het weekend van 12 en 13 maart vonden in de Waddenhal in het voor ons verre Harlingen de tweede kwartfinales plaats van het Nederlands Kampioenschap Turnen. Vorige week hebben al zes turnsters van de A-selectie van Dynamo zich geplaatst voor de halve finales en ook dit weekend mogen we daar trots weer twee turnsters aan toevoegen.
Vroeg uit de veren en een lange reis voor trainster Mariska van Keulen en turnsters Esmee Kools en Chayenne Kromoredjo. Dit alles om een plaats in de halve finale te mogen bemachtigen Esmee Kools, pupil 2 N2 begon op haar favoriete toestel brug. Een 1ste plaats voor haar op dit toestel, een goed begin wat een lekker gevoel geeft. Helaas begon ze iets te rustig op balk waardoor vaak onzekerheden en wiebels komen. Gelukkig vond ze daarna het ritme weer terug en resulteerde dit in een derde plaats op dit toestel. Daarna door naar vloer en sprong. Door een ongelukkige val in de valkuil vorige week, was ze nog iets geblesseerd aan haar voet waardoor je niet helemaal zeker deze toestellen aangaat. Maar Esmee liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en turnden op deze toestellen haar kwartfinale goed uit. Door dit mooie optreden mocht ze het zilver mee naar Roosendaal nemen.
In de wedstrijdronde daarna was Chayenne aan de beurt in de klasse jeugd N3. Ook zij mocht op haar favoriete toestel starten, de vloer. Helaas gaf de jury haar 0,6 minder uitgangswaarde door gemaakte “fouten”. Op sprong en brug deed ze haar ding. Op balk stond ze niet zo zeker als op de andere wedstrijden en moest helaas ook 1 keer de balk vroegtijdig verlaten. Maar met een 6de plaats is ze ook ruimschoots geplaatst voor de halve finale, één van de doelen van deze wedstrijden. Chayenne is er zeker ook één om in de gaten te houden voor de concurrentie. Volgend weekend zijn er nog 4 turnsters van de A-selectie die gaan proberen een ticket in de wacht te slepen voor de halve finale om vanuit daaruit weer door te stromen naar de Nederlandse Kampioenschappen, het uiteindelijke doel voor de turnsters. Zij trainen door de brand in de hal misschien wat minder dan normaal maar trainen keihard door om dat NK ticket in de wacht te slepen. Gefeliciteerd dan ook dames, al 8 turnsters door. Nog 4 te gaan a.s. zaterdag in Volendam.
esmee kools pakt zilver