LottoNL-Jumbo start zondag op het NK met Moreno Hofland als kopman

23 jun 2015, 15:13 sport
150623 logo ster zlm toer
Na de etappezege zaterdag in de Ster ZLM Toer en een derde plek in het eindklassement start Moreno Hofland zondag op het NK als kopman van LottoNL-Jumbo.
Het Nederlands kampioenschap op de weg vindt dit jaar plaats in Emmen. Het team gaat op het vlakke parcours in Drenthe voor het rood-wit-blauw. Hofland: "Het NK is altijd een speciale race. Er kan van alles gebeuren."
Hofland is van plan zich tijdens de koers te sparen voor een eventuele sprint. Die tactiek kan ook voor zijn teamgenoten gunstig uitpakken. “Iedereen heeft onderweg zo de ruimte om zelf wat te proberen. Als ploeg moeten we die trui pakken.”
Het parcours is zondag vlak en niet bijzonder lastig, maar wel 260 kilometer lang. Regen, wind en de temperatuur zijn allemaal factoren die zo'n race kunnen beïnvloeden. De driekleur krijg je nooit cadeau.
  • Zondagmiddag besteedt NOS Studio Sport live aandacht aan het NK op de weg (NPO1).

Etappezege Ster ZLM Toer

Zaterdag won Moreno Hofland de koninginnenrit in de Ster ZLM Toer. De Roosendaler bleek de snelste op de stuwdam van La Gileppe (België). Met de etappezege klom de 23-jarige naar de derde plek in het algemeen klassement.
André Greipel won de Ster ZLM Toer. Hofland finishte zondag in de laatste etappe als twaalfde maar behield zijn derde plek. In het eindklassement eindigde hij op 16 seconden achter Greipel. Dat betekende een podiumplek.



Ster ZLM Toer

De vijfdaagse Ster ZLM Toer startte vorige week woensdag met een proloog in Goes. De tweede dag reed het peloton in de buurt van Den Bosch. De derde etappe ging door de heuvels van Zuid-Limburg. Op zaterdag een voor Hofland succesvol uitje naar België (Verviers - La Gileppe). De laatste etappe liep van Eindhoven naar Boxtel.

Wereld begint Moreno Hofland te kennen

Moreno Hofland sprak na afloop met NOS Langs de Lijn
en merkte op: "Ik denk dat de wereld Moreno Hofland nu wel begint te kennen." In onderstaand filmpje analyseert de wielrenner nogmaals zijn prestaties van afgelopen week (1:41).