VluchtelingenWerk zet Nieuwe Markt in het teken van bootvluchtelingen

Foto: Noborder Network / Flickr cc by-2.0

VluchtelingenWerk Roosendaal vraagt vandaag op de Nieuwe Markt aandacht voor bootvluchtelingen.

Vanmiddag is er de tentoonstelling ‘Ervaar het vluchten’, vanavond om 20.30 uur de herdenkingsceremonie ‘Bestemming onbekend’.

De vlucht

Overvollle, stuurloos ronddobberende boten op de Middellandse Zee. Het zijn beelden die we bijna dagelijks op het journaal voorbij zien komen. De mensen, in de steek gelaten door mensensmokkelaars en ternauwernood gered. Of niet. Velen halen immers de overkant – het beloofde land van Europa – niet.

Alleen al in de afgelopen maanden zijn bijna 2.000 mensen verdronken in de Middellandse Zee in hun poging Italië te bereiken. Onder hen honderden kinderen. De bootvluchtelingen komen uit tientallen verschillende landen, maar de meesten komen uit Eritrea, Somalië en Syrië.

Tentoonstelling

Ook als je veilig de overkant bereikt, blijft je bestaan lange tijd onzeker. Krijg je asiel, in welk land kom je terecht? En daar moet je je dan maar zien te redden. VluchtelingenWerk Roosendaal heeft voor vanmiddag de tentoonstelling ‘Het leven van een vluchteling’ gepland op de Nieuwe Markt.

Foto’s en een korte film vertellen de verhalen over problemen in het land van herkomst, de vlucht en de procedures in Nederland. Je kunt op de Nieuwe Markt van 13.00 tot 19.00 uur de tentoonstelling bekijken en in gesprek gaan met vluchtelingen. Ook lopen er mensen rond van Amnesty International en VluchtelingenWerk.

Herdenking

Vanavond om 20.30 uur houdt VluchtelingenWerk de herdenkingsceremonie ‘Bestemming Onbekend’ met sprekers, live muziek en enkele rituelen.

  • Meer weten over de actie? Kijk op de FB-pagina van ‘Bestemming Onbekend’.

150619 Bestemming onbekendLees ook:

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen