Vredesweek begint zondag in Mariadal: Geloof, Hoop & Liefde show

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Zaterdag begint de Vredesweek. In het kader van het thema ‘Vrede verbindt’ vindt zondagmiddag in Mariadal een vredeslunch plaats en de Geloof, Hoop & Liefde show 2.0.

De middag wordt opgezet door Amnesty International Roosendaal, De Diaconale Stad, Vluchtelingenwerk, Spirit in Roosendaal en de Raad van Kerken.

Vrede verbindt

Om samen in vrede te geloven heb je de ander nodig, zowel dichbij als veraf. Maar het onbekende aan de ander maakt ons soms angstig. We kijken wantrouwend naar elkaar en spanningen lopen op: kijk alleen al naar de reacties op de komst van vluchtelingen – ook als het gaat om opvang in Roosendaal.

Niet voor niets zei koning Willem-Alexander in de troonrede: “We moeten voorkomen dat conflicten in het buitenland een polariserend effect hebben in onze samenleving.”

De Vredesweek gaat over de keuze: trekken we ons onverschillig terug en keren we de ander de rug toe of organiseren we een tegenkracht tegen angst en terreur?

Bruggenbouwers

Zondagmiddag gaat een aantal Roosendaalse bruggenbouwers in gesprek met elkaar in een soort een talkshow onder leiding van Gerard de Winter. Kinderen kunnen onder andere een dramaworkshop volgen.

Geen passender plek voor deze bijeenkomst dat het voormalige klooster Mariadal.

  • Zondag 20 september, 12.00-15.15 uur.
  • Mariadal, Vincenciusstraat 7
  • Opgeven via [email protected] of telefonisch via (06) 1595 5443

Hieronder het volledige programma.
150918 Vredesweek deel 1150918 Vredesweek deel 2

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen