Sinterklaasfeest Ruilwinkel groot succes

Foto: Danny van den Aarsen

Vandaag vertrekt de Sint weer naar Spanje. We praten na met Ine Teunis van de Ruilwinkel waar ruim vijftig kinderen het Sinterklaasfeest mochten vieren.

Afgelopen woensdag stroomden de kinderen – en veel ouders – de Pius X binnen. Het werd een geweldig feest. Ine Teunis van de Ruilwinkel kijkt met veel plezier terug op de middag. “Enorm leuk, die bonte mix blije kinderen.” De Ruilwinkel werkte bij de organisatie van het feest samen met Astrid Helpt.

Multicultureel

Aan alles was gedacht. Aan halal hapjes en een dag later een ronde langs gezinnen met autistische kinderen voor wie het feest in de Ruilwinkel te druk zou zijn. Zij kregen hun pakje thuisbezorgd door een Piet.

151206 Sinterklaasfeest Ruilwinkel1 - Danny van den Aarsen
foto: Danny van den Aarsen

“Voor het geloof in Sinterklaas maakt de achtergrond van de kinderen niet uit,” stelt Teunis. “Kalsdonk is een multiculturele wijk, en ook bij het Sinterklaasfeest was de helft van de kinderen van niet-Nederlandse afkomst. Allemaal roepen ze even hard ‘Sinterklaas, Zwarte Piet’. Dat is zo leuk om te zien.”

Cadeautjes

De Wijksportvereniging leerde de kinderen een Pietendans, er werd een Sinterklaasfilm gedraaid en de Sint en vier Pieten maakten het feest compleet. Goocheltrucs, grapjes: de Pieten haalden alles uit de kast en de kinderen genoten.

151206 Sinterklaasfeest Ruilwinkel2 - Danny van den Aarsen
foto: Danny van den Aarsen

Voor elk kind was er een cadeautje. De middag was speciaal voor kinderen uit gezinnen met een smalle beurs. Teunis vertelt: “We hadden een budget van Kind & Armoede gekregen, en een aantal bedrijven hebben ons gesponsord.”

Dit zijn ook typisch de gezinnen waar cadeautjes vaak uit de Ruilwinkel komen. “We hebben het binnengekomen speelgoed goed nagekeken. Want een Sinterklaascadeau mag niet beschadigd of zichtbaar gebruikt zijn. Wat niet als cadeau in aanmerking kwam, is in het ‘gewone assortiment’ terechtgekomen.”

Winterfair

Het is deze maand topdrukte in de Ruilwinkel. Een tweede hoogtepunt moet de Winterfair annex Kerstmarkt worden op zondag 13 december vanaf 13.30 uur.

Lees ook:

Dossier: Interviews
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen