Tongerlo Kerst voor Voedselbank met Roosendaal Zingt Kerst en de kersmannenloop

Foto: StanTheCaddy / Flickr cc by-2.0

Dit jaar een bijzondere editie van de kerstmannenloop. Maak een pakketje voor de Voedselbank en geef dit aan een van de lopende kerstmannen.

De kerstmannenloop is dit keer geen wedstrijd. Het doel is om zoveel mogelijk kerstpakketten te verzamelen voor de Voedselbank. Door zelf een pakketje mee te nemen, kan iedereen op z’n eigen manier een invulling geven aan de kerstgedachte.

Pakketje voor de Voedselbank

Zo’n pakketje kan van alles zijn. Van voedsel tot kleding en speelgoed. Tijdens de loop verzamelen de kerstmannen de pakketjes die vervolgens op het Tongerloplein worden aangeboden aan de Voedselbank.

  • Start: 15.00 uur in de Sint Jan.
  • Inschrijven (als je dat nog niet hebt gedaan) vanaf 13.30 uur in De Kring.
  • Deelnemers kunnen zich omkleden in De Kring.

Stel een kerstpakketje samen en kom kijken!

Route kerstmannenloop

151219 Kerstmannenloop route

Het parcours van 3 km gaat door de binnenstad en de winkelcentra. Wie een tweede rondje wil afleggen, kan een deel van de route nog een keer lopen en komt uit op 5 km.

Je mag wandelen, joggen, sprinten, Nordic walken. Er hebben zich dan ook al heel wat gezinnen ingeschreven. Deelname kost €12,50 voor volwassenen (inclusief pak), kinderen tot en met 12 jaar doen mee voor €10 (inclusief muts).

Roosendaal Zingt Kerst

Zingen in het teken van vrede en saamhorigheid. Dat is wat Roosendaal Zingt Kerst, van 16.30 uur tot 19.00 uur op het Tongerloplein, voor ogen heeft.

Om 16.30 uur zal Xamme Ramme iedereen verwelkomen en warm maken met heerlijke samba-rock onder het genot van warme chocomelk of een glas glühwein. Bekende kerstliedjes als White Christmas, Jingle Bell Rock en Rudolph zullen niet ontbreken op dit gezellige meezingfestijn voor jong en oud. De presentatie is in handen van Annette van der Geest en Jamy Rockx.

Angesz van Gastel, Lisanne Mandos, Linsey Gadella en Sebastiaan Waegemaekers zullen een aantal nummers uit hun kerstrepertoire laten horen. En verder staan de koren Akkoord, Skoor en een vriendengroep uit Zingen voor je leven op het podium.

  • De tekst van de meezingnummers zal te zien zijn op een groot scherm.

Open podium

In het Theatercafé is er ‘Open Podium’. Nouveau, Opus165, Saxoranje, Meezingkoor Spek en Bonen en Smartlappenkoor De Wieken verzorgen elk een optreden van twintig minuten. De presentatie is in handen van Hanneke van der Horst.

  • De optredens beginnen om 14.20 uur.
  • De toegang is gratis.

Meer weten? Kijk op T’plein Roosendaal.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen