IJsbaan Wouw een succes

Foto: Renato Hermsen

Wouw heeft dit jaar voor het eerst een ijsbaan. De locatie is perfect en de eerste week overtreft alle verwachtingen. Morgenmiddag treedt K3-finaliste Jindra op.

Het is een open baan van maar liefst driehonderd vierkante meter. Afgelopen zaterdag mocht oud-wethouder Gommert Jonkers als eerste de baan op. Sindsdien is het vooral de jeugd die rondzwiert op schaatsen of sleetjes.

Regen schrikt mensen niet af

Eerder dit jaar werd de stichting Wouw on Ice opgericht om de plannen te realiseren. De locatie lag voor de hand, en die is volgende de organisatie perfect. “Vooral ’s avonds met de verlichting, de Lambertuskerk op de achtergrond, is het een prachtig gezicht.” Volgens Rolf Hoogkamer van de stichting heeft Wouw ‘er echt een item bij’.

“Onoverdekt, daar hebben we bewust voor gekozen. En we hebben deze week al gemerkt dat een beetje regen mensen niet afschrikt. We hebben het schoolschaatsen achter de rug – alle scholen van de omliggende dorpen zijn geweest – en ja, nu begint de vakantie en komen kinderen terug met de hele familie.”

Laagdrempelig

“Wat ook scheelt, er zijn geen parkeerkosten, je fiets stallen is geen probleem: dat zijn zo de voordelen van een dorp hè,” grijnst de Wouwse Jumbo-eigenaar. “Ook de prijzen houden we bewust laag. In de Koek & Zopie tent hebben de kinderen voor 50 cent een zakje chips, voor 75 cent een bekertje chocolademelk. We hebben de baan echt voor kinderen neergezet, en zo blijft het leuk voor iedereen.”

Voor de ouders is er een apart horeca-chalet. Daar wordt naast koffie en chocolademelk ook alcohol, denk aan bier en glühwein, geschonken. Ook kun je er terecht voor broodjes en andere versnaperingen.

  • NB: Zondagmiddag om 15.00 uur treedt K3-finaliste Jindra op.

Al bijna uit de kosten

“Zonder sponsors zou dit alles niet mogelijk zijn, maar we zijn al voor tachtig procent uit de kosten. De rest moet komen uit de vrije kaartverkoop, en dat gaat zeker lukken. Ook de vrijwilligers zijn onmisbaar: zij houden de baan netjes, bemannen de Koek & Zopie tent en houden een oogje in het zeil. Het is geweldig wat zij allemaal doen.”

We gaan ervoor

“Deze eerste week overtreft echt al onze verwachtingen,” glundert Hoogkamer. “En omdat iedereen zo positief is, zou ik niet weten waarom dit geen jaarlijkse traditie kan worden. We gaan er gewoon voor.”

  • Openingstijden: t/m 3 januari dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur.
  • Houd de Facebook-pagina van Wouw on Ice om te zien wat er allemaal georganiseerd wordt.

Lees ook:

Dossier: Interviews
'

Reacties

article
31197
IJsbaan Wouw een succes
Wouw heeft dit jaar voor het eerst een ijsbaan. De locatie is perfect en de eerste
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/31197/ijsbaan-wouw-een-succes/
2015-12-19T00:09:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2015/12/18121901/151218-IJsbaan-Wouw-Renato-Hermsen-e1450437560651.jpg
ijsbaan, interview, Wouw, wouw on ice
nieuws