Weken vol postieve emoties!

In de afvalrace ben ik de eerste maanden niet heel erg positief geweest. Vaak dagen dat ik het niet zag zitten, last had van eetbuien en de handdoek in de ring wilde gooien. Dat is in de afgelopen weken wel degelijk veranderd!

Eindelijk ingezien dat ik goed bezig ben en mijn lichaam écht wel veranderd. Laatste weegmomentje bij Leroy gaf de weegschaal -3,3 kilo aan in twee weken! Super trots, maar Leroy stelde, zoals altijd, de vraag waardoor het dan komt dat het deze afgelopen twee weken zo hard zijn gegaan. Duidelijke vraag, vaag antwoord. Ja, ik zit lekker in mijn vel. Waarom? Positieve emoties!?

Positieve emoties

En juist die postieve emoties moet ik iedere dag, op elk moment terug kunnen halen. Tijdens de gesprekken die je voert met bepaalde mensen komen er emoties los waardoor je goed voelt, waardoor je er weer even tegenaan kunt. Het doel is om naast die gesprekken dezelfde emoties op te roepen, het liefst de hele dag door. Waardoor eetbuien en negatieve gevoelens uitblijven. Emoties als dankbaarheid, blijheid en hoopvol zijn de afgelopen week vooral aan bod gekomen.

Zoektocht

De stimulans die sommige personen je geven om net even wat extra’s te doen. Maar ook gesprekken die mij diep raken, waar ik enorm over na moet denken, hebben mij de afgelopen week bezig gehouden. Want wat maakt het nu dat ik door wil? Dat ik wil vechten voor mijn doel? Dat ik juist nu zo lekker in mijn vel zit. Dingen die ik zelf uit moeten zoeken, maar ik kan je vertellen; het is geen heftige zoektocht, het is leuk jezelf te leren kennen en te zien door de ogen van een ander.

Afreageren

Natuurlijk is het niet een en al vreugde geweest de afgelopen week. Er zijn ook dingen geweest waarbij ik mij kwetsbaar opstelde en waarbij ik even later gekwetst werd. Wanneer dat totaal onverwachts komt, komt dat even hard aan. Gelukkig is Leroy er dan die tegen mij zegt dat ik vooral niét met een zak chips in bed moet gaan liggen. Trainingsmaatje Chris ving me voor de training op waardoor ik even mij ei kwijt kon. En wat is het fijn om dan ’s avonds een training te krijgen van de tiran onder de trainers, Kevin. Heerlijk afgereageerd met als toetje de plate push. Kan het tijdens de oefening wel vervloeken maar wat een tof gevoel als je al je negatieve emoties eruit hebt gegooid!

Dankbaar

Ingezien dat niet alles altijd maar één kant op hoeft te gaan. Oprechtheid bestaat blijkbaar nog steeds en hoe fijn is het als je iemand tegenover je hebt waar je enorm veel aan hebt, die eerlijk is en zegt waar het op staat. Een vriendschap die ik nu al enorm koester en waarin ik mezelf al een aantal keer ben tegenkomen. Zo dankbaar voor die (nieuwe) vriendschappen die ik heb mogen opbouwen, alle vriendschappen die na zoveel jaren nog steeds zo waardevol zijn. Ik kijk uit naar het nieuwe jaar, het jaar waarin ik mezelf compleet ga vinden en de persoon ben die ik graag wil zijn!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen