Einde van 2e fase: Be Fit… Nu naar de finish!

Foto: redactie

De 2e fase BE FIT komt nu tot een einde. Het is tijd om even stil te staan bij de vooruitgang in deze fase. In deze afgelopen 9 weken zijn er de nodige dingen gebeurd. Er zijn piketpaaltjes geplaatst, verplaatst en ook mentaal zijn er stappen gezet.

Motivatie

In de 1e fase kwam de motivatie al wel uit mezelf, maar het was op dat moment nog wel een gevecht met mijzelf. Ik wilde wel erg graag en er ook echt veel voor doen. Maar het was soms wel erg lastig om de couch-potato in me aan de gang te krijgen en te houden. Dit werd versterkt doordat, aan het begin, de lichamelijke ongemakken bij het bewegen zo ontzettend vervelend waren dat ik na elke oefening ernstig de tijd nodig had om weer bij te trekken.

Aan het einde van de 1e fase was het gevecht met mezelf eigenlijk al wel omgegaan naar het willen sporten, maar de drempel om te gaan was regelmatig behoorlijk hoog en moest ik toch mezelf even aansporen om door te gaan. De hoogte van deze drempel is in de afgelopen fase behoorlijk afgenomen. Ik ga nu met plezier sporten, omdat ik het leuk (en vooral lekker) vind om bezig te zijn.
✔ Gewonnen: intrinsieke motivatie

Zelfvertrouwen

Datgene wat ik misschien nog wel het meeste aan deze 2e fase heb overgehouden, is een verbeterd zelfvertrouwen. In de afgelopen 9 weken zijn Kevin en ik ook dieper op de mentale verandering(en) die ik moet maken (en waar ik nu volop mee bezig ben). Niet alleen het reptielenbrein herprogrammeren, maar ook een heel stuk werken aan mijn weerbaarheid. Zoals Kevin het een aantal weken geleden terecht in een coachingsgesprek heeft verwoord: “Ik zou door een scheet nog overrompeld raken”. Ik was mezelf uit het oog verloren en daarmee ook mijn zelfvertrouwen. Gelukkig hebben we dit de afgelopen weken goed kunnen tackelen met simpele technieken. Maar zoals meestal het geval is, is iets wat simpel is, niet altijd eenvoudig.
✔ Gewonnen: zelfvertrouwen

En natuurlijk.. wat gewicht kwijt

— plaatje gewichtsverlies —

Long story short… Bij het laatste coachingsgesprek met Kevin, gaf de weegschaal 112.9 kilogram aan :). Dit betekent in mijn geval dat ik nu op een BMI van 35.6 zit, terwijl ik ben begonnen bij het eerste coachingsgesprek op een BMI van 43.6.
Verloren: 15 kilo’s

  • De uitnodiging voor 19 februari staat nog steeds voor de Familie Bootcamp bij Decathlon voor Breda. Klik hier om je aan te melden!

Christiaan en Luelle worden begeleid door CrossFit Zuid en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Wil je iets betekenen voor De Afvalrace, neem dan contact op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen