Monique en Nadine geselecteerde kandidaten

Foto: Redactie

Afgelopen maandag was het zover, uit de vele inschrijvingen voor de Afvalrace zijn er twee kandidaten geselecteerd welke het traject kosteloos mogen volgen.

Dit zijn Monique en Nadine, deze twee kanjers zijn de geselecteerde Afvalrace kandidaten voor de regio Roosendaal. Zij krijgen gedurende 180 dagen hulp van de trainers van Physiq Fitness op weg naar een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Deze dames zullen gedurende hun traject, hun ervaringen en voortgang delen in hun blogs op deze website.

Gelijk aan de slag

Na de bekendmaking en de overhandiging van de mooie bos bloemen van Peet’s bloemenshop, was het tijd om direct al wat afspraken te gaan maken. Net als vorig jaar, hebben ook de kandidaten van dit jaar niet echt veel tijd gehad om bij te komen van de schrik. Afgelopen zaterdagochtend was het zover, de officiĆ«le kick-off van de Afvalrace werd gehouden op sportpark Jeugdland in Ulvenhout.

Bekendmaking Afvalrace 2017-2018

Kick-off

Op de kick-off waren naast alle deelnemers van deze editie van de Afvalrace ook een paar oud-deelnemers aanwezig. Oud deelneemster Jill Heestermans (afvalrace 2015-2016) opende de kick-off, waarna Eric de Jong een motiverende sessie gaf waarin hij alle deelnemers prees over het feit dat zij de eerste stap naar een nieuwe, verbeterde, ik hebben gezet. En toen was het tijd voor actie, want alleen willen is niet genoeg. Je moet actie ondernemen om je doelen te bereiken.

De eerste training

En toen was het tijd voor de eerste training. Ook Chris en Wendy (geselecteerde kandidaten van vorig jaar) waren bij deze training aanwezig en deden natuurlijk mee. Eerst werd er goed opgewarmd, waarbij met name het luisteren naar de verschillende opdrachten werd getest. Daarna werd de groep opgesplitst in drie kleinere groepen. Per groepje legde een trainer 2 of 3 verschillende oefeningen uit. Deze oefeningen werden geoefend op eigen tempo en naar eigen kunnen. Na het oefenen werden de oefeningen in blokjes van 20 seconden actief zijn en 10 seconden rust, achter elkaar uitgevoerd. Na een paar minuten wisselden de groepen van trainer (en daarmee ook van oefeningen), en begon het oefenen opnieuw. Met deze (stiekem redelijk intensieve) training werd de kick-off afgesloten en konden de kandidaten nog even van het weekend genieten.

Reacties