Monique is helemaal klaar voor de afvalrace

Foto: Monique Thielen

Hallo, ik ben Monique Thielen 41 jaar, getrouwd en moeder van een zoon van 14.

Ik zag de oproep om me aan te melden voor de afvalrace op de laatste dag dat het nog kon. Dus op de valreep mezelf aangemeld, naar de laatste info avond geweest en ik was de laatste kandidaat waar ze een gesprek mee hadden. Omdat ik dinsdag niet kon komen naar de eerste MOVE-les was ik gevraagd of ik deze dan maandag kon komen doen, maar niets was minder waar. Ik kwam, bleek achteraf, niet om te sporten maar om deze geweldige prijs in ontvangst te nemen. Vanaf dat moment mocht ik me een van de winnaars van de afvalrace noemen, jeetje wat ben ik dankbaar voor deze kans en dit prachtige geschenk.

Mijn waarom

Zoals Kevin mij vroeg wat is je Innerfire, wat haalt mij van de bank af om te komen ook als ik lekker zit, een zware dag gehad heb of wat ik maar ook kan bedenken. Ik ben een lijstje gaan maken en de belangrijkste zijn dat ik een moeder en pleegmoeder wil zijn die mee doet in plaats van aan de kant zit, dat ik keuzevrijheid heb, kunnen doen wat ik wíl in plaats van alleen kunnen doen wat ik kan, gezonde keuzes leer maken en dat ik de rest van mijn leven de energie heb om dat te doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben en nog veel of lang pleegkinderen kan opvangen.

Huidige stand van zaken

In overleg met Leroy een afspraak gemaakt bij de dokter om mijn traject te vertellen en te overleggen wat ik aan kan en wat volgens hem goed voor mij is. Nou de stand is als volgt 152 kilo op de weegschaal, een snel verhogende hartslag na minimale
inspanning en een te hoge bloeddruk. Maar wel een dokter die me steunt zegt dat dit een mooie kans is en als hij mij hoort praten ook een positief beeld heeft over mijn toekomst. Verder zegt hij dat ik goed naar mijn lichaam moet luisteren en mezelf niet alles moet ontzeggen. Ik ben er nu helemaal klaar voor.

Traject bij PhysiQ

Mijn startpunt zal iets anders zijn als van de andere kandidaten, omdat mijn gewicht wel erg hoog is en mijn conditie erg laag mag ik me heel gelukkig prijzen met Christiaan, kandidaat van vorig jaar. De eerste weken zal hij met mij gaan trainen. Dank je wel Christiaan voor deze inzet die jij voor mij doet, ik ben er heel erg blij mee. Verder is er 1 maal per maand de groepscoaching, zo super fijn om met andere mensen samen te zitten en me niet alleen te voelen. De eerste opdracht 3 eetmomenten per dag, die ben ik nu aan het integreren en een lijst maken met 100 levensdoelen, waar in ieder geval op komt te staan dat ik met mijn zoon naar Euro-Disney ga en alle achtbanen ga nemen die we maar willen (omdat ik er nu in pas).

Kandidaten Monique & Nadine
Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen