St. Jan: tien jaar topevents

Foto: Hutten Meetings & Events

Hutten is in 2017 tien jaar culinair gastheer van feesten en evenementen in de St. Jan. In deze periode groeide de parel in het hart van de stad uit tot een populaire evenementenlocatie. In tien jaar tijd ontving St. Jan tijdens 1.200 evenementen maar liefst 200.000 bezoekers. Tijd om stil te staan bij het jubileumjaar en terug en vooruit te blikken.

Het was tien jaar geleden een hele verandering. De voormalige kruiskerk in Roosendaal, kreeg een complete remake. In plaats van communies en uitvaarten werd St. Jan omgebouwd tot een prachtige evenementenlocatie met een professionele cateraar en evenementenpartner in huis. Gelukkig wel met behoud van het oorspronkelijke uiterlijk. De imponerende zuilen, fraaie gewelven en ornamenten aan de buitenkant zijn nog altijd een lust voor het oog. Michiel Wijnstroom is vanuit Hutten bij de dagelijkse operatie in het monumentale pand betrokken. “St. Jan biedt een podium aan bedrijven en particulieren voor uiteenlopende feesten en evenementen. Daarnaast is het cultuur-maatschappelijke karakter behouden gebleven, wat wij heel belangrijk vonden toen we tien jaar geleden instapten”, vertelt hij. “De lokale verenigingen variatieorkest van Muziekvereniging Roosendaal en De Gildezonen en turnclub Dynamo maken bijvoorbeeld volop gebruik van de mogelijkheden in de kerk.

Culinair vakmanschap

Binnen is het karakteristieke kerkinterieur aangevuld met eigentijdse voorzieningen. Barokke altaren, een oud kerkorgel een en zelf vervaardigde preekstoel zorgen voor een prachtige ambiance. Eeuwenoude witte muren en imposante relikwieën zijn stille getuigen van onvergetelijke evenementen uit heden en verleden. “De mogelijkheden zijn door de combinatie van het oude karakter en de moderne faciliteiten talrijk. Wij voegen als huis-cateraar culinair vakmanschap, gastvrijheid en onderscheidende evenement-concepten toe. Ideaal dus voor congressen, bruiloften, personeelsborrels, bedrijfsfeesten en stijlvolle gala’s.” In de loop van de jaren organiseerde Hutten zakelijke evenementen voor grote internationale bedrijven, maar even zo vaak waren bedrijven uit de regio gastheer van een bedrijfsfeest. Ook is de kerk meermaals het decor geweest van initiatieven als CycleSensation, Thirty Dancing en Sunday Lounge.

Totaalregie

In de St. Jan is niets aan het toeval overgelaten. Akoestisch pleisterwerk beperkt de nagalmtijd tot een minimum, een state-of-the-art licht- en geluidssysteem zorgt voor passende verlichting en het vloeroppervlak biedt plek aan maximaal 900 mensen. Met geluidswanden is het mogelijk om vijf ruime zalen te creëren die worden aangepast aan de gewenste sfeer en grootte van een evenement. De St. Jan is daarnaast zeer goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die minder goed ter been zijn. En op een steenworp afstand kunnen bezoekers hun auto parkeren in een parkeergarage met 350 plaatsen. “In de eerste jaren was het best lastig om de omschakeling te maken van een kerkelijk instituut naar een evenementenlocatie. Maar in tien jaar tijd groeide St. Jan uit tot een volwaardige locatie waar wij elk gewenst event hebben georganiseerd. Die lijn trekken wij de komende jaren graag door. St. Jan moet in de omgeving bekendstaan als dé evenementenlocatie van West-Brabant!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen