De Kringloper stuit op ets uit 1628

Foto: Stichting De Kringloper

De Kringloper heeft een originele ets uit 1629 aangeleverd gekregen. Het Markiezenhof heeft de echtheid vastgesteld. ‘Tussen Kunst & Kitsch’ is er niets bij!

De ets geeft een beeld van Bergen op Zoom in die tijd en de steden daaromheen.

Toch maar niet doorverkopen

Wie de ets bij De Kringloper heeft aangeboden, is niet bekend. Normaal gesproken worden aangeboden goederen doorverkocht in Kringloopwarenhuis SIMPLE.

Om de kwaliteit van de tweedehands producten te garanderen, wordt elk product eerst door het personeel van De Kringloper bekeken. Daarna wordt er een prijskaartje aan gehangen. In dit geval is besloten de ets te laten onderzoeken.

Cultureel erfgoed

Afgelopen vrijdag heeft Pieter-Balth Linders, directeur van De Kringloper, de ets aan wethouder Van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom overhandigd. Stichting De Kringloper vindt het belangrijk dat cultureel erfgoed binnen de gemeente blijft.

Over De Kringloper

Bij De Kringloper werken veel vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door de ervaring die ze zo opdoen, wordt het gemakkelijker om door te stromen naar regulier werk. Zo zet De Kringloper goederen om in werk.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen